TAI 16 Üniversite ile Dev İşbirliği İmzaladı
25.01.2018

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI), “Stajyer Mühendis Programı” kapsamında Üniversitemizin de içinde bulunduğu 16 üniversite ile imza töreni düzenleyerek program protokolü imzaladı. İmza törenine, Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan katıldı.

Geçtiğimiz aylarda açılan program, yeni mühendisler yetiştirmeyi ve üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında yeni yetenekleri eğitimleri sırasında kazandırmayı amaçlıyor. Programda öğrenciler haftada en az 1 gün TAI’de burslu stajyer olarak görev alabilecek. TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek.

TAİ bu program ile Türkiye Savunma Sanayine doğrudan katkı sağlamayı, mühendislerden en kısa sürede verim alabilmek ve gelecek projelerin gerçekleşmesini sağlamak için Türk üniversitelerden yetişen en parlak öğrencilere ulaşmayı hedefliyor.

Protokol, 13 üniversite rektörü ile TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil arasında imzalanırken, düzenlenen imza törenine YÖK Denetleme Kurulu Üyesi ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Orhan Aydın da katıldı. İmzalanan protokole ilişkin konuşma yapan Genel Müdür Doç. Dr. Temel Kotil, stajyer mühendis programının önemine vurgu yaptı.

Stajyer Mühendis Programı Hakkında

Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında Makine, Elektrik-Elektronik/Haberleşme, Havacılık, Uçak, Uzay, Endüstri, Bilgisayar, Metalürji ve Malzeme, Kimya, Mekatronik Mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabilecek. Stajyer mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün TAI'de çalışacak. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise TAI mühendisleri üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek. Öğrenciler çalıştıkları süre boyunca  üniversiteleri tarafından sigortalanacak, TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek.