Sporda Atılım
11.03.2014

Atılım Üniversitesi Spor Koordinatörlüğü bünyesinde faaliyet  gösteren takımların gerek sayı, gerekse kazandıkları başarılarla yükselen grafiği daha çok öğrencimiz tarafından artan bir ilgiyle takip ediliyor.

Üniversitemizin spor konusunda gösterdiği başarılar üniversiteler spor camiasındaki saygınlığını arttırıyor. Türkiye genelindeki istatistiklere göre ülkemiz üniversite sporları sıralamasında 200'e yaklaşan üniversite arasında ilk 30 üniversite arasında yer alan Üniversitemizde tesislerin artmasıyla birlikte sporla uğraşan öğrencilerimiz ve branşların artması bekleniyor.

Basketbol, Amerikan futbolu ,futbol, futsal, hentbol,  judo, kürek, karate erkek takımlarımız; voleybol, eskrim, yüzme, atıcılık, tenis, buz hokeyi, masa tenisi, badminton, okçuluk, dans, plaj hentbolu, plaj voleybolu, bowling, kayak bayan ve erkek takımlarımız Üniversitelerarası yarışmalarda üniversitemizi başarıyla temsil ediyor. Sürdürülen faaliyetlerle öğrencilerimizin akademik performanslarının yanı sıra sportif anlamda kendilerini geliştirmeleri ve ders dışı zamanlarını olumlu değerlendirmeleri amaçlanıyor.  Koordinatörlük tarafından düzenlenen kurslar ve yarışmalarla öğrencilerimizin spor alanlarındaki keyifli rekabeti yaşamaları sağlanıyor.

Yenileme çalışmaları biten spor salonu ile  akademik - idari personel  ve öğrencilerimize sağlıklı ve kaliteli spor yapabilme imkanı sunuluyor.  

Spor bursları ile hem sportif başarıları olan, hem de yükseköğrenim görmek isteyen öğrenciler destekleniyor.

Daha fazla bilgi için Atılım Üniversitesi Spor Koordinatörlüğü

Tablo1: Lisanslı yarışmacı bayan – erkek ve toplam sporcu sayısı grafiği

 

Tablo 2: Yarışmalara katılınan branş ve takım sayısı

Daha fazla bilgi için Atılım Üniversitesi Spor Koordinatörlüğü : http://spor.atilim.edu.tr/