Sivil Havacılık Yüksekokulu Hocalarımız ve Öğrencilerimizle Gelişmeye Devam Ediyor...
03.08.2017

Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü Eğitim Müdürümüz M.Can ÖZTAP, yer dersi öğretmenliğinin yanı sıra ilgili eğitimlerini tamamlayarak havayolu "Nakliye Pilotu Lisansı"  (ATPL(A)Frozen) almıştır.

Eğitim Müdürümüzün sahip olduğu lisans ve yetkiler ile Pilotaj Bölümümüzde verilen eğitimin kalite seviyesinin artırılması ve öğrencilerimize gelecek kariyerlerinin şekillenmesinde örnek teşkil etmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca, Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü 1. sınıf öğrencilerimiz, yıl içerisinde teorik derslerini takiben 45 saatlik pratik uçuş eğitimlerini de başarıyla tamamlayarak "Hususi Pilot Lisansı" (PPL(A)) almaya hak kazanmışlardır.

PPL(A) sahibi pilot öğrencilerimiz bu sayede, ticari olmayan uçuşlarda ücret almaksızın herhangi bir uçağın pilotu veya yardımcı pilotu olarak uçabilmektedir.

Eğitimlerinin ilk safhasını tamamlayan genç pilotlarımız, 2. sınıftan itibaren "Ticari Pilot Lisansı" eğitimlerine başlayacaklardır.

Eğitim Müdürümüz M. Can ÖZTAP ve tüm öğrencilerimize kariyerlerinde başarılar diliyoruz.