Self-Made Architecture 02
17.04.2014

SELF-MADE ARCHITECTURE 02

The SECOND  Internatıonal SCHOOL  Academy, 

26-30 Nisan 2014, Hamamönü, Ankara

Atılım Üniversitesi; Ögr. Gör. Melike Orhan, Ögr. Gör. Dr. Göktürk Gültek

Polytechnic University of Bari; Prof. Nicola Parisi

 

Atılım Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, GSTMF, Mimarlık Bölümü ile Politecnico di Bari Üniversitesi, Mimarlık Bölümü (DICAR) işbirliği ile düzenlenen  SELF-MADE ARCHITECTURE 02, The second Internatıonal SCHOOL Academy, workshop etkinliği 26-30 Nisan 2014  tarihleri arasında Ankara, Hamamönü’nde  gerçekleştirilecektir.

Etkinliğimizin birincisi olan Self-Made Architecture I,  7-16 Temmuz 2013 tarihleri arasında İtalya’nın Bari kentinde gerçekleşmiştir.  Ankara’ da ikincisi gerçekleşecek olan  “SELF-MADE ARCHITECTURE 02” kapsamında, “mimari yapılarda ahşap malzeme kullanımı” üzerine, şantiye alanında teorik ve pratik çalışma yapılması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda, üç inşaat alanı aynı zamanda yürütülecek, üç farklı ahşap yapım sistemi karşılaştırılması yapılacak, katılımcılar yapım tekniklerini ve nasıl inşa edildiklerini öğreneceklerdir. Çalışma Konuları;

1. Çalışma; “Geleneksel Kuzey Karadeniz Evleri” Ahşap Çatkı Sistemi

2. Çalışma; “Anadolu Sivil Mimarisi” Ahşap Çatkı Sistemi

3. Çalışma; “Prefabrike/Modular  - Deneysel Mimari Ahşap Çatkı Sistemi

 

Workshop öncesinde İstanbul’da, sonrasında ise Kapadokya’da kültürel mirasımızı tanıtmak amacıyla akademik ve mimari gezi yapılacaktır.

Etkinlik,  Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü’ nden Koor. Ögr. Gör. Melike Orhan, Ögr. Gör. Dr. Göktürk Gültek eşliğinde 20 Mimarlık Bölümü öğrencisi ile İtalya, Politecnico di Bari Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Nicola Parisi eşliğinde 23 Mimarlık Bölümü öğrencisinin katılımıyla gerçekleşecektir.