Savunma ve Adolf AtılımFest 2014 Kapsamında İzleyiciler ile Buluştu
22.09.2014

AtılımFest 2014 kapsamında 19 Eylül Cuma Hakan Gerçek’in oyunculuğu ile “Savunma” ve 20 Eylül Cumartesi Burak Sergen’in oyunculuğu ile “Adolf” oyunları izleyiciler ile buluştu. Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim,  Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler, öğrenciler, mezunlar ve tiyatro için yerleşkemize gelen Ankaralılar tarafından izlenen tiyatro oyunları büyük beğeni topladı.

19 Eylül Cuma günü Hakan Gerçek tarafından sahnelenen, David Rintels ve Irwing Stone tarafından yazılan ve İrem Arslan Aydın tarafından çevrilen Savunma isimli oyunda; İnsan Hakları Savunucusu, 1857-1938 yıllarında yaşamış, avukat, Clarence Darrow'un savunduğu önemli ve günümüzde benzerlerine rastladığımız davalar anlatılırken, adalet ve insan ilişkisi irdelendi.

20 Eylül Cumartesi Burak Sergen tarafından oynanan, Pip Utton’un yazdığı, Sinan Gürtunca tarafından çevrilen Adolf isimli oyunda ise Burak Sergen, 1,5 saatlik tek kişilik performansıyla izleyenlere dikkat dolu dakikalar yaşattı.  13. Direklerarası Seyirci Ödülleri - En İyi Tek Kişilik Prodüksiyon ödülüne layık görülen usta oyuncu Burak Sergen, dünyanın en nefret edilen insanının kendi ölüm kararını verme anını oyunda sahneye taşıdı. Hitler’in sığınağında kendi ölüm kararını verirken yaşadığı iç çekişmeleri anlatan Adolf , Hitler’in Berlin’deki sığınağında geçirdiği son 12 saati konu alıyor.

AtılımFest kapsamında, 23 Eylül Salı günü Hande Yener Konseri ve 24 Eylül Çarşamba Gece Yolcuları Konseri gerçekleştirilecek.