Atılım Üniversitesi Robot Topluluğu'nun İstanbul Başarısı
24.04.2009

Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencileri Atılım Robot Topluluğu (ART) adına 16 - 17 - 18 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen İTÜRO 3. Robot Olimpiyatlarına üç kategoride yarışmalara katılmıştır. ART, İTÜRO daki yarışmalarda serbest kategoride üçüncülük ödülü almış ve  gelişmiş çizgi izleyen kategorisinde onuncu olmuştur.

15 Nisan akşamı Ankara'dan yola çıkan Robot Topluluğu üyeleri etkinliğin birinci günü olan 16 Nisan sabahı İTÜ Ayazağa kampüsüne varmış ve robotların jüri tarafından kayıtları yapılmıştır. Gelişmiş Çizgi İzleyen, Çizgi İzleyen ve Serbest Kategori robotlarının kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra robotlar kategorilerinde yarışlara başlamıştır. Ayrıca öğrenciler yarışların olmadığı zamanlarda İTÜRO tarafından düzenlenen seminerlere katılmıştır. İkinci gün diğer kategorilerde yarışları izleyen Mekatronik Mühendisliği öğrencileri kurulan iki standda Atılım Üniversitesini başarılı bir şekilde temsil etmişlerdir. Olimpiyatların son günü olan 18 Nisan'da serbest kategori jürileri bu kategoride yarışan grupların standlarını gezmiş ve puanlama yapmışlardır. Hemen ardından yapılan ödül töreninde, ART Atılım Üniversitesi adına biyobenzetim konusunda Tırtıl robotu ile üçüncülük ödülünü almıştır. Aynı günün akşamı İTÜRO ekibi Hıdiv Kasrı'nda yarışmacılar adına bir yemek düzenlemiş ve ART üyeleri yemeğin ardından Ankara'ya doğru yola çıkmışlardır.

İTÜRO Robot Olimpiyatları etkinlikleri ülkemizdeki bir çok robot topluluklarını üniversite ortamında bir araya getirmiş, grupların birbirleriyle tanışmalarına, teknik ve sosyal konularda paylaşımlara imkan vermiş ve daha güzel bir gelecek için önemli bir fırsat oluşturmuştur. ART’nin İTÜRO tecrübeleri bir çok başarılara imkan veren bir yolda muhakkak ki güzel bir basamak olmuştur.