Psikoloji Bölümümüz Türkiye’de Bir İlke Ev Sahipliği Yaptı
08.12.2015

Ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlar, pozitif psikoterapistler ve  akademisyenler  27-29 Kasım 2015 ‘de ilk kez

1.Ulusal Pozitif Psikoterapi Konferansında “Farklı Yaşamlar, Ortak Paydalar” temasıyla bir araya geldi.

 

Ulusal bazda ilk kez gerçekleştirilen bu konferansa, Dünya Pozitif Psikoterapi Birliği Ankara Merkezi ve Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü ev sahipliği yaptı.

Ana teması “Farklı Yaşamlar, Ortak Paydalar “ olan bu bilimsel konferanıin amacı ülkemizde ruh sağlığı alanında çalışan uzmanları, pozitif psikoterapiyi benimsemiş terapistleri, halen  eğitimleri devam eden terapist adaylarını, akademisyenleri bir araya getiren bir birlik sağlamak, bu konuda yapılan bilimsel çalışmaları paylaşmak, pozitif psikoterapi ekolünün ülkemizdeki akademik farkındalığını arttırmaktır.

Konferansta, Türkiye’de pozitif psikoterapinin gelişimi, Pozitif psikoterapi ve kültürlerarası yaklaşımı, Pozitif psikoterapi, farklı terapi yaklaşımları ve Pozitif psikoterapide güncel araştırma ve uygulamaları zengin ve kapsamlı bir programla derinlemesine ele alındı.

3 gün süren konferanstaki panel, bildiri sunumları, ve çalıştaylara Ankara dışından gelen katılımcılar da yoğun ilgi gösterdiler.

27 Kasım 2015 Cuma günü, Dr. Ivan KIRILLOV “Stress Surfing”konferansı ile başlayan program, 29 Kasım 2015 Pazar günü, Dünya Pozitif Psikoterapi Derneği ve Avrupa Pozitif Psikoterapi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Enver Çesko’nun kapanış konuşması ile sona erdi.

Pozitif Psikoterapi Nedir?

Entegratif, kültürlerarası, çok disiplinli, teropatik ve psikolojik olarak teoriler arası bir terapi yaklaşımı olan Pozitif Psikoterapi, uygun eğitimleri almış ruh sağlığı uzmanları tarafından uygulanabilen, sistematik 5 aşamalı bir terapidir. Bu terapiyede kişiler arası ve aile içi çatışma, depresyon, madde bağımlılığı, travma sonrası stres bozukluğu gibi geniş bir spektrumdaki sorunlar ele alınmaktadır.