prof dr sumer sahin onucu uluslararasi temiz enerji konferansina davet edildi
03.09.2010

?

Prof. Dr. Sümer Şahin 10’uncu Uluslararası Temiz Enerji Konferansı”na Davet Edildi

Atılım Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sümer Şahin, 15-17 Eylül tarihleri arasında KKTC’nin Magosa kentinde düzenlenecek olan “10’uncu Uluslararası Temiz Enerji Konferansı”na davetli konuşmacı olarak çağırıldı.

Prof. Dr. Sümer Şahin, Enerji Dönüşüm ve Yönetimi Editörü olarak “Temiz Enerji Üretimi için Konvansiyonel Nükleer Reaktörlerin Sürdürülebilirliği” konusunda bilgilendirmek üzere konferansa katılacak.

İnsanlığın karşılaştığı iki önemli küresel sorunun çözümü ve tanıtımı için platform oluşturulan konferansta, “Fosil yakıtların tükenmesi” ve “Fosil yakıtların kullanımının yol açtığı küresel ısınma, ozon tabakasının incelmesi, asit yağmurları, çevre kirliliği, oksijen tüketimi ve petrol sızıntıları gibi çevresel problemler” ele alınacak. Hidrojen ekonomisinin kapsamında, yenilenebilir enerji kaynakları, nükleer enerji, temiz hidrokarbon teknolojileri, yanı sıra enerji tasarrufu, enerji depolama ve dağıtımı, akıllı elektrik ızgaraları, temiz enerji kullanımı, çevresel etkiler, çevre sorunlarının iyileştirilmesi, risk analizi ve ekonomi konferansta ele alınacak diğer konu başlıklarını oluşturuyor.