Post Modern Kültür Konulu Konferans
17.11.2008

Atılım Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Klubü tarafından düzenlenen Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’nun konuşmacı olduğu “Post Modern Kültür ve Değişen Türkiye” konulu konferans Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

7 Kasım 2008 Cuma günü gerçekleştirilen konferansta post modern kültürün tanımını yaparak konuşmasına başlayan Hablemioğlu, toplumsal olayların genel geçer olaylar üzerinden değerlendirildiğini belirterek, değerlendirmeler bize dayatılan kültür ile yapılıyor dedi.

Televizyonlarda yapılan yayınlar hakkında da eleştirilerini dile getiren Hablemitoğlu, gündemde olan ünlü isimler hakkındaki düşüncelerini ifade ederek , medyanın en izlenilir olduğu saatlerde yapılan yayınlarla toplumu yanlış yönlendirdiğini ifade etti.

Farkındalık, ötekilik, çok kimlilik gibi kavramlar üretilerek bireyin kendisine yabancılaştırıldığını dile getiren konuşmacı, bu yapının insanları bağlantısız kopuk bir yapıya indirgediğini söyledi.  İnsanların kimliğini bilerek nereye ait olduğunu hissetmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Hablemitoğlu, post modernizmin tarihsel belleği harap ettiğini ifade etti.

Kadın ve erkek olmakla ilgili toplumsal cinsiyet algılarımızın bize sunulan filmlerle, dizilerle  değiştirilmeye çalışıldığını  belirten Hablemitoğlu, “Türkiye’ye format atılıyor” dedi.

Konuşmasında siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile ilgili fikirlerinide dile getiren Hablemitoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları’nın  toplumsal olaylarda varlığını hissettiremediğini vurguladı.