Otomotiv Mühendisliği lisans öğrencilerimiz Almanya’da düzenlenen ICAFT 2015 kongresine bir bildiri ile katıldı
01.12.2015

Yaz boyunca Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nde, Yrd. Doç. Dr. Eren Billur danışmanlığında staj yapan Murat Mutlu Yılmaz, Ali Gökhan Oğuz ve Anıl Atay, Almanya’nın Chemnitz kentinde düzenlenen ICAFT 2015 kongresinde “Yeni nesil çeliklere servo presle form verilmesi” başlıklı bildiri ile katıldı. FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’nin desteğiyle yapılan çalışmada 2. ve 3. nesil geliştirilmiş yüksek dayanımlı sacların malzeme karakterizasyonu ve servo presle büküm parametreleri çalışıldı.

10-11 Kasım 2015 tarihlerinde Fraunhofer IWU enstitüsünün evsahipliğindeki kongrede öğrencilerimiz, Audi, BMW, Opel, Škoda ve Volkswagen gibi otomobil üreticilerinin yanısıra Andritz Kaiser, AP&T,Bosch Rexroth, Schuler, Trumpfve Tower Automotive gibi alanının önde gelen firmalarından endüstriyel uygulama sunumlarını izleme ve firma temsilcileri ile tanışma şansını elde etti. Kongrede ayrıca, TU Chemnitz, TU Dresden, The Ohio State University, Leibniz Universität Hannover, TU Freiberg, University of Molise, F-A-Universität Erlangen-Nürnberg ve diğer üniversitelerden gelen araştırmacılar da bildirilerini sundu.