Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğrencimizin "On-Board Diagnostics Symposium-Europe" İzlenimleri
09.03.2016

SAE International - (Society of Automotive Engineers International; havacılık, otomotiv ve ticari araç endüstrisi ile ilgili 128.000'den fazla uluslararası üyeye sahip küresel bir dernektir) tarafından düzenlenen "On-Board Diagnostics Symposium-Europe" araçlardaki arızaların tamamen elektronik olarak tespiti ve bazen de bu arızaların giderilmesine yönelik testler ile ilgili yeni bilimsel veriler ve üretilen yeni teknolojilerin konuşulması, tartışılması, tanıtılması amacıyla her yıl iki kez sektör temsilcilerini bir araya getiriyor.

Dünya çapında otomobil üreticisi olan firmaların katıldığı ve yeni teknolojilerin anlatıldığı sempozyuma bu yıl; Ford Motor Company,Toyota,General Motors,Daf(Paccar),Jaguar Land Rover Limited,Volkswagen of America,Cummins Inc.,European Commission,California Air Resources Board, Brace Automotive,VKA RWTH Aachen,Delphi Diesel Systems,Aristotle University of Thessaloniki,Isuzu Motors Germany GmbH gibi sektörde önemli yere sahip firmalar katıldı.

29 Şubat - 2 Mart 2016 tarihlerinde Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen sempozyuma, Otomotiv Mühendisliği Bölümü öğrencimiz  İbrahim Tibet Akan, eğitimi ve mesleki birikimine katkı sağlaması amacıyla katılarak, sektör temsilcileriyle görüşme ve dünyaca ünlü otomotiv temsilcilerinin yaptığı araştırma geliştirme faaliyetlerini, geleceğin teknolojilerini tanıma fırsatı buldu.

Üniversitemizin bilim ve teknolojiye verdiği önemin, öğrencilerimizin teknoloji ve bilime gösterdikleri ilgideki yansımasıyla gurur duyuyoruz.