Öğrencilerimiz Yeni Akademik Yıla E-kitap ve Yeni Nesil Tabletler (mPAD4) ile Başlıyor
12.09.2017

Neden mPAD4 ve E-kitap?

-mPAD4 üzerinden eksiksiz orijinal eğitim materyali/e-kitap üzerinden aynı şartlarda ders görülebilecek. Geçmiş yıllarda orijinal fiziki kitaplar, eğitim materyalleri öğrenciler tarafından yeterli düzeyde tedarik edilememişti. Öğrenciler eksik, güncel olmayan, yetersiz ve/veya fotokopi ders notları  sınıfta bulunmuş ya da hiç bir doküman getirmeksizin derse girmeye teşebbüs etmiş, ders takibi yapamamıştı.

-Okutman, fiziki kitaba göre daha hızlı ve etkin ders işleyecek ve böylelikle yeni öğrencilerimize geçmiş yıllardaki öğrencilere nazaran daha fazla zaman ayırabilecek.

-mPAD4 üzerinden e-kitap ile eğitim ile fiziki kitapların kapsamı ötesinde görsel ve işitsel ek özellikleri (multimedya) takip edilebilecek, öğrencinin derse olan ilgisi ve algısı artacak ve ders takibi kolaylaşacak.  

-Ödev ve ders içi aktivite yapmak daha kolay, eğlenceli ve pratik hale dönüşecek, okutman ile beraber ya da ayrı ortamda izleme ve dinleme aktivitesi yapabilmek mümkün olacak. 

-Öğrenci, ders esnasında veya kendi çalışırken notlarını özel kalem ile mPAD4 üzerinde alabilecektir. Mevcut görüntüyü (ekranı) PDF olarak mPAD4 de saklayabilmesi  ya da kâğıt üzerine bastırabilmesi mümkün olacak.

-Yabancı dilde kelime özümseme (ezberleme) pratik hale gelecektir. Kelime üzerine gelerek anlamını görebilmek, telaffuzunu duyabilmek ve böylelikle kelimenin cümle içinde kullanımını anlayabilmek kolaylaşacak.

-mPAD4 aynı zamanda farklı sağlık sorunları (göz, kulak vb.) olan öğrencilerimiz için kolaylık sağlayacak. Videoyu ya da görsel işitsel herhangi bir aktiviteyi, yansıtılan ortamda (okutman perdesi) tam göremez ve duyamazken, mPAD4 sayesinde bu sorunlar ortadan kalkacak.

-Fiziki özellik olarak minyon olan ya da ve kitap taşımada zorluk çeken öğrenciler için iyi haberlerden biri de, mPAD4’ler ile tüm kitaplarını her türlü ortamda bulundurabilme imkânının olması. Fiziki kitapta olduğu gibi, ağırlıklar ve hacimsel büyüklükler artık dikkate alınmayacak. Derse gelirken “ilgili kitabı unuttum” ifadeleri artık geçmişte kalmış kavramlar olacak.

-E-kitapların işlevselliği, Atılım Üniversitesi için özel üretilen mPAD4 üzerinden kullanılacak şekilde düzenlendi. mPAD4 piyasada yer alan tüm tabletlerin ötesinde farklı teknolojik özelliklere sahip.  Bir başka ifade ile, gelişmiş bir dizüstü bilgisayarı özellikleri olan hibrit teknolojik yapısı bulunuyor. Atılım Üniversitesi bu ürünü öğrencilerine,  maliyetin çok altında belirlenen bir ücret ile sunuyor.

-Farklı bir tablet ve benzeri bir cihaz ile bu eğitimin sürekliliğinin sağlanması mümkün görünmüyor. E-kitaplar sadece mPAD4 tabletler üzerinde çalışacak şekilde kurgulandı.  Farklı bir cihaz (bilgisayar, tablet ve/veya cep telefonu) üzerine yükleme teşebbüsleri şifrelerin geçerliliği yitirmesine sebep olacağından, söz konusu şifrelerin bir daha mpad4 üzerinde kullanılması mümkün olmayacak.

 

Tüm öğrencilerimizin nitelikli ve güzel bir akademik yıl geçirmelerini dileriz.