Murat Karayalçın Atılım Üniversitesinde
06.03.2009

29 Mart yerel seçimlerine günler kala  CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın “Yerel Yönetimler” konulu söyleşiyle  Atılım Üniversitesi öğrencileri ile biraraya geldi ve projelerini anlattı.

5 Mart 2009 tarihinde Atılım Üniversitesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye öğrenciler ve öğretim üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Sözlerine Ankara’nın siyasi ve tarihi öneminden bahsederek başlayan Karayalçın , Ankara’nın 2000 yıl önce ölen Roma İmparatoru Augustus anıtının dikilmesi  öngörülen dünyadaki 6 kentten biri  olduğunu vurgulayarak,  Hacı Bayram anıtı ile August anıtının yıkılmadan yan yana kullanıldığını belirtti.

Ankara’nın yönetimine talibim diyen Karayalçın, önümüzdeki  beş yıl için “Ankara’ya yeni bir yönetim anlayışı getirmek istiyorum” dedi.

Seçildiği takdirde uygulayacağı projeleri hakkında detaylı bilgiler veren Karayalçın, mühendislik ve sosyal projeler olmak üzere iki bölümlü bir programı olduğunu ve geçen 15 yılı dikkate alarak gelecek 5 yıl için acil tedavi planı uygulamayı öngördüğünü belirtti.

Mühendislik Projeleri olarak Kızılırmak’tan getirtilen suyun arıtılması için tesislerin kurulması ve Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Eryaman-Sincan metro yapımını sıralayan Karayalçın, Siteler’in iktisadi ağırlığını gözönünde bulundurarak Dikimevi’nden Siteler’e kadar metro hattı yapacaklarını söyledi. Siteler’de  200.000 e yakın işçi çalıştığını sözlerine ekleyen Karayalçın, “Siteler Ankara’nın Ekmek Teknesidir” dedi.

Mühendislik projelerinin bütçesinin 2,5 milyar dolar olduğunu sözlerine ekleyen Karayalçın, dış kredi alarak projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Sosyal Projeleri hakkında DA bilgiler veren Karayalçın, Ankara’da 25.000 kişiye iş olanağı sağlayacağını ve bu söyleminin seçim kampanyasının en keskin hedefi olduğunu belirtti. Seçildiği takdirde öncelikle kadın, genç ve engellilere iş sağlayacağını ifade Eden  Karayalçın ayrıca “Hemşehrilik Geliri” olarak isimlendirdiği projesiyle Ankara’da yoksulluk sınırının altında yaşayan yaklaşık 90.000 aileye gıda yardımı,istihdam olanağı olmak üzere maddi manevi her türlü yardımın yapılacağını söyledi.

Hakkında çıkarılan dedikodulardan duyduğu rahatsızlığıda konuşmasında dile getiren Karayalçın, gıda yardımını kaldıracağı yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu belirterek sadece yardımın yapılış şeklini değiştireceğini , ailelere ihtiyacına göre kart sistemiyle gıda yardımı yapılacağını söyledi.

2009 yılı itibariyle büyükşehirlerde dahil olmak üzere belediye bütçelerinin 5.5 milyar TL olduğuna dikkat çeken Karayalçın, yüzde 10’luk bir payla yoksulluğun kaldırılabileceğini ve işsiz insanlara iş olanağı yaratılabileceğini belirtti.

“Türkiye’de İmar Planları Rant Kapısı Haline Gelmiştir” diyen Karayalçın, yeşil alanların alınan kararlarla ticaret merkezi haline getirildiğini belirtti.

Belediyenin kendini olabildiğince saydamlaştırması gerektiğine dikkat çeken  Karayalçın, şeçilmesi halinde şeffaflıkla tüm projeleri halka açacağını belirterek imar planları dahil olmak üzere tüm bilgilerin belediyenin Internet sitesinde yayınlanacağını belirtti.

Devrim niteliğinde uygulamalar başlatacağını sözlerine ekleyen Karayalç’ın kendisinin ve ailesinin malvarlığı hakkındaki tüm bilgileride paylaşacağını söyledi.

“Ankara Hakemliği” uygulamasınıda gerçekleştireceğini belirten Karayalçın Ankara’da saygın görevlerde bulunmuş kişilerden seçecekleri bir kişiyi hakem olarak atayacaklarını ve belediye ile sorunlu olan kişilere danışmanlık yapacağını belirtti.

Ankara’nın Elmadağ yönünde gelişmesi içinde gerekli çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekleyen Karayalçın, Mamak civarında yeni bir üniversite kazandırılarak bölgenin kalkındırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Karayalçın, trafik düzeninde değişikliklere gidileceğini ve ulaşım konusunda  yaşanan aksaklıkların giderileceğini ifade etti.