Geleceğe İz Bırakacak Yüzlerce Genç Daha Mezun Oldu
28.06.2009

Atılım Üniversitesi’nin 2008 – 2009 Akademik Yılı Mezunları 26 Haziran 2009 Cuma Günü gerçekleştirilen törenle yeni hayatlarına merhaba dedi.
Malzeme Mühendisliği Bölümü’nü 4,00 / 4,00 ortalamayla bitiren Üniversite Birincisi Zeynep Öztürk ve Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun konuşmalarıyla başlayan törende Fen Edebiyat, Hukuk, İşletme ve Mühendislik Fakültelerinden toplam 671 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
Üniversitelerin laboratuvar ve araştırma olanaklarının her geçen gün arttırıldığı, özgür koşullarda bilim üreten kurumlar olması gerektiğini ifade eden Üniversite Birincisi Zeynep Öztürk, bu imkanları kendisi ve arkadaşları için sunan bir üniversitede eğitim görmüş olması nedeniyle Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim ve Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu başta olmak üzere, eğitim kalitesini arttıran en büyük etmen olan ve geleceğe güvenle bakması için büylük emek veren öğretim üyelerine teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu da kendilerine tanınan olanakları en iyi şekilde değerlendireceklerine inandıkları mezunların ülkemizin geleceğine büyük katkı sağlayacaklarını ve Üniversitemizi daha iyi noktalara taşıyacaklarını belirterek, başarı dileğinde bulundu.
Ankara Vali Yardımcısı Dr. Celal Dinçer, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Seyidioğulları, Ankara İl Sağlık Müdür Yardımcısı İlhan Önal, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Saadettin Özkalender, Ankara Şube Müdürü Hüseyin Dinçer, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ramazan Pektaş, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, TMMOB Metalürji Mühendisleri Odası Genel Sekteri Hüseyin Savaş’ın da katıldığı töreni çok sayıda veli ve öğrenci yakını izledi.
Sigaranın insan sağlığı ve çevreye verdiği zararların azaltılması amacıyla Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sigarayı Bırakalım” kampanyası da Atılım Üniversitesi 2008- 2009 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde başlatıldı.
Gerek öğrenciler, gerekse veliler tarafından tarafından ilgi gösterilen kampanyaya destek olmak isteyen veli ve öğrenciler hazırlanan kokartlarla töreni izledi. Kampanya ile daha sağlıklı bir toplum için gelecek nesillerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.