Meslek Tanıtım Günleri
12.05.2008

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen orta öğretim kurumlarındaki rehber öğretmenlerle meslek seçimi yapacak öğrencileri meslekler konusunda bilgilendirmeyi ve doğru karar vermelerini hedefleyen “Meslek Tanıtım Günleri” 1-2 Mayıs 2008 tarihlerinde yapıldı.

Program 11 kurumdan 55 rehber öğretmen ve yaklaşık 1500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen program kapsamında sayısal, eşit ağırlık ve yabancı dil ağırlıklı eğitim gören öğrencilere alanlarına yönelik konferanslar verildi.

Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.İsmail Bircan’ın sunumunu yaptığı “Dünya’da ve Türkiye’de Gelişmeler, Yeni Meslekler ve İstihdam” konulu konferans ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Ülker’in sunumunu gerçekleştirdiği “Geleceğin Meslekleri Sosyal Bilimler” konulu konferanslar eşit ağırlık alanlarında öğrenim gören öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Neşe Alkan’ın gerçekleştirdiği “Seçeceğim Meslek Kişiliğime Uygun mu?” ve “Sorun Çözme Stratejileri” konulu konferanslar, öğrencilerin meslek seçimlerini iyi belirlemeleri gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Program çerçevesinde sayısal ağırlıklı eğitim gören öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Akman tarafından verilen “Bilişim Sektörü Meslekleri, Eğitimleri ve Geleceği” konulu konferans ile Prof. Dr. Abdulkadir Erden tarafından verilen “Geleceğin Meslekleri Mühendislik” ve Yard. Doç. Dr. Besim Baranoğlu tarafından sunulan “Modern Mühendislik Uygulamaları” konulu konferanslarda ise mühendislik alanları ve eğitimlerinde yaşanan gelişmeler ve değişimler anlatıldı.

Ayrıca dil eğitimi gören öğrencilere ilişkin olarak Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Gör. Bengü Aksu Ataç, Öğr. Gör. Özlem Şahinbilek ve Dr. Gökşen Aras’ın konuşmacı oldukları “Çok Dillilik, Çok Kültürlülük Bağlamında Yabancı Dil Öğrenimi” konulu konferans düzenlendi.

Konferans salonları fuayelerinde açılan standlarda üniversitemiz fakülte ve bölümlerini de tanıma imkanı bulan öğrenciler, öğrenci kulüplerinin sergiledikleri öğrenci projelerine ise yoğun ilgi gösterdiler.