MeMÖK 2010
17.06.2010

16 Haziran 2010 tarihinde Atılım Üniversitesi’nde gerçekleştirilen, Mekatronik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin araştırma projelerinin bildirileri ilk defa düzenlenen Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi (MeMÖK2010)’da sunuldu.

Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Erden, çalışmaları ve araştırmalarıyla sadece Türkiye’nin en iyisi değil dünyada ses getiren bir bölüm olmaya çabaladıklarını ifade ederek, diğer mühendislik dallarından farklı olarak tasarım konularında yetkin, deneyimli mezunlar vermek ve lisans düzeyinde bile öğrencilerine araştırma kültürünü aşılamaya çalıştıklarını söyledi. Araştırma Kültürü toplumların refah seviyesinin gelişmesi açısından temel kültürlerden biri olmalı diyen Prof. Dr. Erden, deneyim ve birikimle önümüzdeki yıllarda farklı başarıların altına imza atmak için araştırmalarını ve çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.    

Internet Tabanlı Ağ Oluşturma ve Gömülü Robotik Uygulamalar, Nöron Labirent Mini Robot, Yürümeyi Öğrenen Robot, Akıllı Güneş Takip Sistemi ile Elektrik Enerjisi Üretimi, İki Rotorlu Sıradışı Uçan Robot Tasarımı, Mikro EDM’de Ses Dinleme ile Analiz, Gömülü Sistemlerde Gerçek Zamanlı Uygulamalar, Kavramsal Düzeyde İnsansı Robot Çalışmarı, Adaptif Kontrol için Elektro-Erozyon ile İşlemedeki Vurum Şekilllerinin Araştırılması başlıklı sunumların yer aldığı kongre diğer üniversitelerde lisans eğitimi görmekte olup araştırma ve projeler yapan öğrencilerin de çalışmalarını birbirleriyle paylaşmaları amacıyla düzenlendi.

Düzenleme kurulu Yrd. Doç. Dr. Zühal Erden, Öğr. Gör. Aylin Konez Eroğlu, Arş. Gör. Doğanç Küçük, Arş. Gör. Ayça Göçmen, Arş. Gör. Cahit Gürel, Meral Aday ve  Handan Kara’dan oluşan Mekatronik Mühendisliği Öğrenci Kongresi’nin danışma kurulunda, Prof. Dr. Abdulkadir Erden, Doç. Dr. Fuad Aliew, Yrd. Doç. Dr. Kutluk B. Arıkan, Yrd. Doç. Dr. Zühal Erden, Yrd. Doç. Dr. Bülent İrfanoğlu, Öğr. Gör. Aylin Konez Eroğlu ve Öğr. Gör. H.Orhan Yıldıran yer aldı.