Mavide Yeşil Fikir Semineri
07.03.2016

3 Mart 2016 Perşembe günü Rönesans Holding Proje Yönetim Direktörü Dr. Onur Tokdemir, İnşaat Mühendisliği bölümümüz öğrencileri ile konferansta buluştu. Rönesans Holding, çevreye ve sosyal hayata hassasiyet ile yola çıkarak, gelecek nesillerin daha sağlıklı ve çevre dostu yapılarda yaşamasını sağlamanın, ancak üniversite öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünün kazandırılmasından geçtiğine inanmakta olan, dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlik şirketleri arasında yer alan firmalarımızdandır. Bu kapsamda lisans öğrencilerine yönelik düzenlemiş oldukları “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” proje yarışması için, üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü hocalarımızdan Yrd.Doç.Dr. İrem Şanal’ın, proje yarışmasını dersine adapte etmesiyle, oldukça fazla ilgi ve katılım sağlanması sonucu, Rönesans Holding Proje Yönetim Grubu üniversitemizi ziyaret etmiştir. Üniversitemiz bünyesindeki ziyaretleri esnasında, Rönesans Holding Proje Yönetim Direktörü Dr. Onur Tokdemir  özellikle son zamanlarda  hem dünyada, hem de Türkiye’de buyuk olcekli yapilarda yaygınca kullanilmaya başlanan bir bilgi aktarim sistemi olan “Yapı Bilgi Modellemesi/ Building Information Management (BIM)” konusunda bir seminer vermiştir. Bir inşaat projesinin tüm ana süreçlerinde etkin olarak kullanılabilen sistem, farklı disiplinler arasındaki koordinasyonu, 3 boyut, iş programı ve maaliyetin birleştirilmesini sağlamakta olup, genç nesil inşaat mühendislerinin artan rekabetli piyasa şartlarında, bir adım öne çıkmak için öğrenmeleri gereken bir sistem olmuştur. Seminer bitiminde Dr.Onur Tokdemir, öğrencilerimizin mesleki olarak inşaat mühendisliği, uluslararası firmalarda çalışmak ve yurtdışı şantiye tecrübeleri üzerine merak ettikleri tüm konularda sorularını yanıtlamıştır.