Gölbaşı Ortaöğretim Kurumları Arası Matematik Yarışması
21.04.2010

Arf Matematik Topluluğu ve Matematik Bölümü tarafından düzenlenen Gölbaşı İlçesi Ortaöğretim kurumları arası “Birinci Matematik Yarışması” ilk aşaması 3 Mart 2010 tarihinde yapıldı. Gölbaşı ilçesindeki Özel Aykan Koleji, Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi, Erken Başarı Koleji, Özel Nesibe Aydın Okulları ve TED Ankara Koleji olmak üzere beş okulun katıldığı birinci aşama sonunda Özel Aykan Koleji, Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi, Özel Nesibe Aydın Okulları ve TED Ankara Koleji finale kaldı.
10 Mart 2010 günü yapılan final sonunda TED Ankara Koleji birinci, Aykan Koleji ikinci ve Özel Nesibe Aydın Okulları üçüncü oldu. Yarışma sonunda Birinci olan okula bir adet “Dizüstü Bilgisayar” ve yarışmacılara birer adet “netbook”;İkinci olan okulun yarışmacılarına birer adet “i-pod”;
Üçüncü olan okulun yarışmacılarına birer adet “Dijital Fotoğraf Makinesi” ve Final yarışmasına katılan okullara “Katılım Plaketi” ile yarışmaya katılan okulların yarışmacılarının her birine, TÜBİTAK ve Nesin Yayınlarından oluşan 7’şer adet matematik ve bilim kitabı ve bir yıllık “Matematik Dünyası Dergisi” aboneliği hediye edildi.

Her yıl daha fazla okulun katılımıyla genişletilerek yapılması planlanan ve ikincisi 2010-2011 eğitim yılı Mart ayında yapılacak olan yarışmaya Çankaya ilçesindeki Orta Öğretim okulları da davet edilecek.