Liseli Gençler Atılım’da Origami ve Matematik ile Buluştu.
17.04.2014

Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından,  danışmanlığını Dr. Elif Medetoğulları ve Yard. Doç. Dr. Cansu Betin’in yaptığı,  1314-5 nolu Lisans Araştırma Projesi (LAP) kapsamında düzenlenen “Origami ve Matematik” etkinliği, 15 Nisan 2014 tarihinde Hukuk Fakültesi Amfi-3’te gerçekleştirildi.

Etkinliğe Celal Yardımcı Anadolu Lisesi, MEV Koleji, Nesibe Aydın Anadolu Lisesi, Yüce Okulları Fen Lisesi ve Yüce Okulları Koleji’nden yaklaşık 80 öğrenci ve öğretmenleri katıldılar.

Origami hakkında kısa bilgiler veren bir slayt gösterisi ile başlanan etkinlikte sırasıyla Pisagor teoremi, tam kare açılımı, iki kare farkı gibi çok bilinen ve kullanılan temel özdeşliklerin origami ile  ispatı bir kamera yardımı ile perdeye yansıtılarak öğrencilere anlatıldı. Bu sırada öğrenciler  kendilerine verilen renkli origami kağıtları ile bu ispatları birebir yapma imkanı buldular.

Platonik cisim tanımı ve örneklerinin incelenmesi ile devam eden etkinlikte origami uygulaması  olarak öğrencilerle birlikte bir platonik cisim yapıldı. 

Atılım Üniversitsi öğrencileri  Merve Irmak, Elif Kavak, E. Özge Özgen ve Sema Yegin’den oluşan proje araştırmacılarının hazırlayıp sunduğu etkinlik, özel origami kağıtlarının ve proje ekibinin tarafından hazırlanan 3-boyutlu geometrik şekillerin hediye edildiği bir çekilişle sona erdi.

Etkinliğe üniversitemizden Prof.Dr. Hasan Akay, Naciye Çakır,  Prof. Dr. Tanıl Ergenç ve bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler  izleyici olarak katıldılar.

Etkinlik ile ilgili detaylara projenin  http://math.atilim.edu.tr/origami  adresli web sayfasından ulaşılabilir.