"Kuzey Irak'ta Son Gelişmeler Ve Harekat" Konulu Konferans
26.03.2008

Atılım Üniversitesi Uluslararası Medya ve Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner’in katıldığı “Kuzey Irak’ta Son Gelişmeler ve Harekat” konulu konferans 05 Mart 2008 tarihinde Seyhan Cengiz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Son günlerin en önemli gündem maddesi Kuzey Irak Operasyonu hakkındaki düşüncelerini dile getiren Laçiner, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Güneş Operasyonu’nun hedefine ulaştığını belirtti.

Terörün en önemli amacının ülkede korku ve gerilimi tırmandırmak olduğunu sözlerine ekleyen Laçiner, Türkiye’nin bazı durumlarda duygusal ve tepkisel hareket ettiğini bununda terör örgütüne yarar sağladığını söyledi.

Atılım Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından ilgiyle izlenen konferans, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.