Küçük Kara Balıkla Bilim ve Sanata Yolculuk
27.07.2010

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Emel Akın, mimar olarak yer aldığı ve TÜBİTAK destekli, Çankaya Belediyesi’nin ''Küçük Kara Balıkla Bilim ve Sanata Yolculuk'' projesinde 4 gün boyunca çocuklarla birlikte idi.  
Proje ile çocukların, bilimin değişik dallarına ve sanata yolculuğa çıkması, merakını ve deneysel arayışlarını geliştirmesi, muhakeme, sorunları çözme yeteneğini geliştirmesi, masal içerisindeki karakterleri, kavramları, mekânları, yeri ve sosyal ilişkileri bilimsel ve sanatsal yöntemlerle değerlendirme becerisi edinmeleri, çevre-kent-mekân kavramlarını öğrenmeleri amaçlanıyor.
Üç dönem olarak gerçekleşecek proje, Çankaya İlçesi sınırlarında bulunan Bademlidere, Umut, Mimar Sinan, Mürsel Uluç, Ata, Karapınar, Dikmen, Öveçler, Karakusunlar, Yüzüncü Yıl, Cebeci, Yıldız, Maltepe, Emek ve Güneşli Mahallelerindeki, gelir durumu orta ve düşük ailelerin 7–12 yaş grubu çocukları kapsıyor.
Yrd. Doç. Dr. Emel Akın’la birlikte çocuklar Küçük Karabalık” masalından yola çıkarak yaşadığımız yer ve barınma kavramlarını tartışarak senaryo yazdılar, kent-mekân-çevre–yapı ilişkisini animasyonlarla canlandırdılar, yazdıkları mekân-barınak senaryolarını makete dönüştürdüler.