Atılım Üniversitesi Mehmet Emin Resülzade Anadolu Lisesi’ndeydi - Korteksin Kullanım Kılavuzu
16.12.2010

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü’nün 15 Aralık 2010 Çarşamba günü, Mehmet Emin Resülzade Anadolu Lisesi’nde düzenlediği Prof. Dr. Ufuk Şakul’un “Korteksin Kullanım Kılavuzu” konulu  eğitim etkiliğine 120 öğrenci katıldı.

Nöroanatomist Prof. Dr. Ufuk Şakul, Lise 1 ve lise son sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde tüm gruplara ve ailelerine uygulanabilen eğitim etkinliğinde, insanı yeryüzündeki canlılardan ayıran eşsiz düşünme ve muhakeme yeteneği ile insanın bu eşsiz özelliğini sağlayan yapı diğer canlılardan çok daha gelişmiş olan beynimizin korteks bölümü’ne dair bilgileri Mehmet Emin Resülzade Anadolu Lisesi öğrencileriyle paylaşarak, öğrenmeyi hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın yollarını anlattı.