Kemal Kılıçdaroğlu Gençlik Ve Siyaseti Anlattı
30.03.2010

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğu, Atılım Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği organizasyonla üniversitemiz öğrencileri ile bir araya geldi.

29 Mart 2010 tarihinde düzenlenen Atatürk, Gençlik ve Siyaset konulu konferansta Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün Cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini hatırlatarak gençliğin ulusal çıkarlara sahip çıkması ve ülke sorunlarına duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladı.

Tarihte yaşanan darbelerin günümüz gençliğine de olumsuz etkileri olduğu belirten Kılıçdaroğlu, darbe dönemlerinde ödenen ağır bedeller nedeniyle ailelerin çocuklarını siyasetten uzaklaştırdıklarını ifade etti.

Yeni dönemle birlikte düşüncelerini hoşgörü ile paylaşan yeni yapının şekillendiğini belirten Kılıçdaroğlu, üniversite gençliğinin siyasete girmesi gerektiğini söyledi. Gençliğin siyasete ilgi duymasının siyasetin güvenilir olması ile mümkün olacağını sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, partilerin gençlik ve kadın kollarının etkisinin artırılmasıyla siyasete ilginin artacağını belirtti.

Siyasetin konusunun ırk ve inançlar değil işsizlik, yoksulluk ve ekonomik koşullar olması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu,  sorgulayan birey olmanın önemine değinerek özellikle aydınların, Sivil Toplum Kuruluşları’nın siyasetçiyi sorgulaması gerektiğini, saygın bir toplumda siyasetçinin hesap vermeyi zorunluluk adledeceğini belirtti. 

Konferans sonrasında Kılıçdaroğlu öğrencilerin sorularını da yanıtlayarak güncel olaylar hakkındaki görüşlerini dile getirdi.