KASAUM’un "8 Mart Kadınlar El Ele Etkinliği" Coşkuyla Gerçekleştirildi
09.03.2016

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 16 Aralık 1977 tarihinde alınan karar sonrasında tüm dünyada etkinliklerle anılmaya başlanan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Üniversitemizde kadın erkek tüm mensuplarımızın geniş katılımıyla kutlandı. 

Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) tarafından her yıl düzenlenen etkinlikler, bu yıl  "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite ve Kadın Dostu Kampüs" başlıklı lisans araştırma projesi çerçevesinde gerçekleştirildi. 

KASAUM Müdürü Doç. Dr. Gül Güneş ile Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Damla Songur'un  "8 Mart Kadınlar El Ele Etkinliği" ile ilgili yaptığı açılış konuşmalarını takiben; Hukuk Fakültesi öğrencisi Yiğitcan Çankaya'nın “Notalar Arasında Kadın: Müzik Endüstrisinde Cam Tavan” ve Av. Çiğdem Ceylan’ın “Kadınların Adalete Erişiminde Yargı Organının Yaklaşımı” konulu sunumlarına geçildi.

Etkinliğin sabah sunumlarının bitiminde, Hukuk Fakültesi önünde toplanan kortej; saat 12.30’da Atılım Meydan'a kadar dövizler, sloganlar, şarkılarla yürüyüşe geçti. Daha sonra Rektörlük Meydanında canlı müzik ve kokteyl eşliğinde çeşitli kuruluşlar ve öğrenci topluluklarının stantlarının ziyaret edildiği bir şenlik gerçekleştirildi. Şenlik alanında yer alan, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite ve Kadın Dostu Kampüs” projesi ile Atılım Üniversitesi Kadınlara Destek Merkezi (AKADEM),  KASAUM ve Yenimahalle Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sığınmaevi Yardım Standları büyük ilgi gördü. Toplanan bağışlar stant görevlilerine teslim edildi ve etkinliklere ilişkin öğrenciler ile katılımcı kuruluşlar tarafından hazırlanan broşürler dağıtıldı. Kadın-erkek tüm mensuplarımızın ilgi gösterdiği şenlik esnasında, "We can do it" posteri ile hatıra fotoğrafları çektirildi. “HeForShe” (kadın erkek eşitliğini sağlamak için erkeklerin desteğini arayan uluslararası bir kampanya)  için üye kaydı yapıldı. 8 Mart Etkinlikleri, öğleden sonra Özge Güroğlu’nun liderliğinde gerçekleşen Win Win Eğitimi şeklindeki bir drama atölyesi ile son buldu. Konuşmacılara günün anısına teşekkür plaketleri takdim edildi.