Karton Bisiklet Projemiz Hayata Geçiyor
21.12.2016

İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Cemal Merih Şengönül ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Akış önderliğinde İmalat Mühendisliği öğrencileri Yekta Özden Çelebi, Burak Bağcı, Kaan İnam, Özgün Öğretmen, Şafak Özden’in gerçekleştirdiği “Karton Bisiklet Projesi” büyük başarılara imza attı.

Her yıl düzenli olarak ARGEDA- TTO tarafından düzenlenen lisans araştırma projelerinden biri olan “Karton Bisiklet Projesi”, Ankara Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği TechAnkara Proje Pazarı Yarışması’na katıldı. Proje; 30 kişiden oluşan bağımsız değerlendiriciler tarafından yenilikçilik, ticarileşme potansiyeli, pazar potansiyeli ve sosyal ve çevresel fayda alanlarında 4 aşamalı eleme sonucunda  579 proje arasında ilk 101’e girdi. Proje ekibi; 19 Aralık 2016'da ATO Congresium’da gün boyu devam eden elemeler sonucunda, ilk 20 proje için yapılan yatırımcı şirket sunumlarına katılmaya hak kazandı. Sunumlarda; alanında uzman, tanınmış şirket ve yatırımcıların şirketleşmek isteyen girişimciler ve büyümeye çalışan şirketler için  bire bir danışmanlık ve yatırım olanakları konuşuldu. Görüşmeler sonucunda “Karton Bisiklet Projesi” alanında öncü iki büyük şirket tarafından yatırım yapılmaya uygun görüldü. Konuyla ilgili şirketleşme ve yatırım görüşmelerine başlandı.

Proje ekibi daha önce; ARGEDA- TTO’nun Üniversitemiz Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirdiği Lisans Araştırma Projeleri Sergisi, Bursa’da gerçekleştirilen 17. Uluslararası Makine Tasarım ve İmalat Kongresi ve son olarak 14-15-16 Aralık tarihlerinde ATO Congresium’da düzenlenen Ankara Marka Festivali’nde başarılı sunumlar gerçekleştirmiş ve projelerini tanıtmıştı. “Karton Bisiklet Projesi”, sözkonusu etkinliklerde katılımcılar tarafından oldukça ilgi görmüş ve olumlu geri dönüşler almıştı.