Kalbiniz Ve Sağlıklı Yaşam
17.11.2009

?

Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen Prof. Dr. Timur Timurkaynak’ın konuşmacı olduğu “Kalbiniz ve Sağlıklı Yaşamın Sırları” konulu konferans 11 Kasım 2009 tarihinde Cengiz Yenerim Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Timur Timurkaynak konuşmasında sağlıklı yaşamın önemini anlatarak, genç yaşta bunun farkında olunmasının önemine dikkat çekti.

Sigara, tansiyon, obezite, kolesterol, hareketsiz yaşam, aile hikayesi gibi risklerin kalp sağlığını tehdit ettiğini belirten Timurkaynak, kalıtımsal nedenler dışındaki diğer etkenleri yaşama biçimiyle büyük ölçüde değiştirebileceğini ifade etti. 

Kalp, inme, kanser gibi hastalıkların en fazla ölüm nedeni olduğuna dikkat çeken Timurkaynak, kişilerin tansiyon, kolesterol, beden kitle endeksi gibi kişisel sağlık değerlerini öğrenmeleri gerektiğini belirtti.

Yemeklerde tuzun az kullanılması, yürüyüş ve egzersiz yapılması ve kilonun kontrol edilmesiyle risklerin en aza indirilebileceğini ifade eden Timurkaynak, hastaların internet ve TV’deki bilgi kirliliği nedeniyle yanlış yönlendirildiklerini belirterek, her hastalık için hekime başvurulması ve önerilen ilaçların kullanılması gerektiğinin altını çizdi.