İlköğretim Öğrencileriyle Dünya Çevre Günü Kutlandı
07.06.2010

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş, Dünya Çevre Günü Kutlamaları kapsamında 3 Haziran 2010 tarihinde Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okullarında okuyan İlköğretim öğrencilerine “Çevre Dostu Enerji” konulu bir konferans verdi.
Konferans başlangıcında öğrencilerin sahneye “Daha yaşanabilir bir dünya için bizlere düşen görevler var!” sloganı ile gelerek, bu konuda yapmış oldukları çalışmalardan bahsetmelerinin ardından Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş, öğrencilere doğada herşeyin mükemmel bir denge içinde olduğunu ve dışarıdan müdahaleler olmadığı sürece bu durumun devam ettiğini ifade etti. Enerji gereksinimleri konusunda süreç içindeki gelişimi anlatan Güneş; günümüzde çevre kaynaklarının koruma kullanım dengesi içinde değerlendirilmesine oldukça önem verildiği ve çevre dostu ve temiz, alternatif enerji konusunda arayışlara yönelindiğinden bahsederek, yenilenebilir enerji kaynaklarından bazıları olan güneş, rüzgar ve biyomas enerjisi konularında açıklamlarda bulundu. Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş, konuşmasının sonunda öğrencilere “Doğa bize miras kalmadı, biz onu gelecek nesillerden ödünç aldık. Bu nedenle hepimize düşen görevlerin bilincinde olmalıyız” dedi.