II.Atılım Kripto Çalıştayı 13 Şubat 2017 Tarihinde Gerçekleşti
17.02.2017

13 Şubat 2017 tarihinde Seyhan Cengiz Konferans Salonunda düzenlenen II.Atılım Kripto Çalıştayı, Matematik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tanıl Ergenç’ in konuşması ile başladı  ve Sayın Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un teşrifi ve konuşması ile devam etti. Proje yöneticisi Fatih Sulak’ ın hakkında verdiği bilgiler doğrultusunda açılışı yapılan çalıştaya, TÜBİTAK BİLGEM’ den Mehmet Sabır Kiraz ve Onur Koçak, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Köksal Muş, Atılım Üniversitesinden Fatih Sulak, Anadolu Üniversitesinden İsmail San, TOBB ETÜ’den Zülfükar Saygı ve Ali Aydın Selçuk, ODTÜ’den Muhiddin Uğuz davetli konuşmacı olarak katıldılar.

Kriptografi üzerine çalışan akademisyenlerin ve araştırmacıların bilgi birikimlerinden ve deneyimlerinden faydalanmak amacıyla gerçekleştirilen çalıştay, akademisyenlerin dışında kriptografiye ihtiyaç duyan sektörlerden konuşmacıların da katılımıyla kriptografideki güncel uygulamaların ve konuların tartışılabileceği bir platform sağladı.

II.Atılım Kripto Çalıştayı, TÜBİTAK tarafından yürütülen ve proje yöneticiliğini Fatih Sulak’ ın yaptığı “CAESAR Yarışmasına Katılan Kimlik Denetimini Sağlayan Algoritmaların Kriptanalizi” projesi kapsamında gerçekleştirdi. Söz konusu proje,  CAESAR yarışması göz önünde bulundurarak temel bilgilerin öğrenilmesi üzerine kurulmuş olup, yarışmadaki algoritmaların yapısının anlaşılmasına ışık tutacak konuları, çalışılan algoritmaları, bu algoritmalara yapılan güvenlik analiz ve kriptanaliz çalışmalarını içeriyor.