Edebiyatın Usta Kalemleri Atılım Üniversitesi’nde Buluştu
22.04.2010

Dünyanın en saygın konferanslarından İDEA 14-16 Nisan tarihleri arasında Atılım Üniversitesi’nde düzenlendi.

Dünyanın en saygın dil ve edebiyat konferansları arasında yer alan ve her yıl farklı bir üniversitede düzenlenen İngiliz Dili ve Edebiyatı Araştırma Derneğinin desteklediği IDEA Konferansı bu yıl 14-16 Nisan tarihleri arasında Atılım Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Atılım Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Mütercim Tercümanlık Bölümleri tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oya Batum Menteşe başkanlığında düzenlenen 5. IDEA Konferansı İngiliz ve Amerikan Edebiyatı ve Batı Kültürü’nün yanı sıra çeviribilim konuları üzerine yoğunlaştı. 21 ülkeden 175’den fazla akademisyenin katıldığı konferansın açılış konuşmalarını New York Üniversitesi’nden kolonileşme sonrası edebiyat üzerine pek çok dile çevrilmiş kitapların yazarı Robert JC Young, Çek Cumhuriyeti Charles Üniversitesinden Martin Prochazka, İspanya Alcala Üniversitesi’nden Alberto Lazaro, İngiltere Warwick Üniversitesi’nden John T. Gilmore ve romancı Erendiz Atasü yaptı.

Program kapsamında Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Kadın Çalışmaları. Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Emel Doğramacı’ya Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi.

Konferansta ayrıca Türk tiyatrosunun duayen sanatçısı Yıldız Kenter ve Türkiye’nin ilk Kültür Bakanı Talat Halman “Anadolu’nun Aşk Şiirleri” başlıklı dramatik bir sunum gerçekleştirdiler.