ICEF Dubai Çalıştayı
16.02.2010

?

ICEF Dubai çalıştayı 1-3 Şubat 2010 tarihlerinde Birleşik Arap Emirliklerine bağlı Dubai şehrinde  gerçekleştirilen, dünyanın dörtbir yanından eğitimcileri ve önemli pazarlarda eğitim konusunda çalışan acentaları bir araya getirerek yeni işbirliği imkânları oluşturmayı ve yurt dışında eğitimini sürdürmeyi düşünen öğrencilere artan rekabet koşulları içerisinde üniversitelerin etkin bir şekilde ulaşmasını sağlamayı hedefleyen bir organizasyon olarak gerçekleştirilmiştir. Başta İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Fransa olmak üzere toplam 102 eğitim kurumunun iştirak ettiği  bu önemli organizasyona Türkiye’den katılan 2 üniversiteden biri de Atılım Üniversitesi olmuştur.

Organizasyon boyunca yükseköğrenim alanındaki gelişmeler çeşitli çalıştaylar aracılığıyla ele alınmış, buna ek olarak dünyanın değişik ülkelerinden Üniversitelerle ve acentalarla işbirliği fırsatları için toplantılar gerçekleştirilmiştir. Özellikle Üniversitemize lisans ve yükseklisans düzeyinde başta Hindistan, Afrika ve Arap Ülkelerinden artan bir ilgi olduğu gözlemlenmiştir. Artık yurtdışında okumak isteyen öğrenciler için yabancı öğrenciler için sadece Avrupa ve Amerika’nın değil, Türkiye’nin de kaliteli yükseköğrenimiyle önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini gözlemlemekteyiz.