1. Ulusal Kıbrıs Sempozyumu’nda Sorunlar ve Çözümler Tartışılacak
09.11.2009

Kıbrıs sorununa kalıcı çözüm bulmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs REum kesimi lideri Hristofyas arasında yeniden başlatılan müzakere süreci öncesinde adada yaşanılan son durumu değerlendirmek, bugüne kadar yaşanılanları hatırlamak ve sorunla ilgili çözüm önerileri üretmek amacıyla Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından 12-13 Kasım 2009 tarihinde Atılım Üniversitesi 1. Ulusal Kıbrıs Sempozyumu düzenlenmiştir.

Sempozyum kapsamında ayrıca Kıbrıs'ta özellikle 1 Nisan 1955 tarihinden itibaren EOKA tarafından yaratılan tedhiş sürecinin de gözler önüne serildiği Doç.Dr. Ulvi Keser'e ait Kıbrıs arşivi ve koleksiyonundan derlenen "1955-1974 Kıbrıs Türk Mücadele Tarihi" ve "Kıbrıs'ta Posta Faaliyetlerinde Rum Propagandası" başlıklı iki ayrı koleksiyondan oluşan bir sergi de açılacaktır. Serginin açılışıyla ilgili olarak PTT Genel Müdürlüğü tarafından 9 Kasım 2009 tarihinde Atılım Üniversitesi Yerleşkesi'nde sadece bir güne mahsus olmak üzere geçici PTT şubesi açılacak ve sergiyle ilgili olarak "1. Atılım Üniversitesi Kıbrıs Sergisi 9 Kasım 2009" ibareli özel gün damgası uygulaması yapılacaktır.

I. Kıbrıs Sempozyumu