HUM 211 DERSİ GÖRSEL İLETİŞİM VE AFİŞ TASARIMI ÇALIŞTAYI
18.11.2016

Öğrencilerin toplumsal konulara ve olaylara toplumsal cinsiyet perspektifinden yaklaşabilmeleri, dünyadaki gelişmeleri takip edebilmeleri için toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı olma hedefine yönelik olarak kampüs içi bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek amacıyla KASAUM dersi olan HUM 211 Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hakları kapsamında toplam üç oturumdan oluşan bir çalıştay düzenlendi. Yürütücülüğünü Öğr. Gör. Seçil Toros’un gerçekleştirdiği çalıştayda görsel iletişim ve afiş tasarımı konusunda hem kuramsal bilgi hem de uygulama atölyeleri yapıldı.

Üniversite içinde farklı fakülte ve bölümlerden öğrencilerin katıldığı çalıştayın ilk oturumu kapsamında 2 Kasım 2016 Çarşamba günü 15:30-18:30 saatlerinde Hukuk Fakültesinde sosyal konulara dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmede görsel iletişimin gücünü kavramak amacına yönelik bir seminer düzenlendi. 9 Kasım 2016 Çarşamba günü ise 10:00-11:00 ve 13:30-15:30 saatleri arasında İşletme Fakültesi LAB 115’te iki oturum halinde Afiş Tasarımı için Photoshop Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimlerin ardından öğrencilerin tasarladığı afişler, 23 Kasım 2016’dan itibaren Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Mücadele Haftası için yapılacak etkinliklerde sergilenecek. Ayrıca afişlerin KASAUM’un internet sitesi veya sosyal medya hesaplarında tanıtım amaçlı kullanılması planlanmakta.

KASAUM’un birbirini tamamlayan atölyeleri, seminerler ve eğitimler olarak tasarladığı HUM 211 dersi ile öğrencilerin, KASAUM’u tanımaları, KASAUM ile işbirliği kurmaları, ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda aktif rol alabilmeleri hedeflenmekte.  Bu çerçevede öğrenciler, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda ne gibi çalışmalar yapılabileceği vizyonu kazanmakta, bu konuda farkındalık kazanmakta; sunum teknikleri, planlama ve takım olabilme konularında kendilerini geliştirmekteler.