Genç Hukukçular Topluluğu “Uluslararası Örgütleri Yakından Tanımak” Konulu Konferans Düzenledi
23.12.2016

Genç Hukukçular Topluluğu 2016-2017 akademik yılının ilk döneminde; topluluğun amaç ve hedefleriyle paralel olarak, 16 Aralık Cuma günü Birleşmiş Milletler Enformasyon Müdürü Sayın Ahmet Parla'yı ve Ankara Barosu Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Nilhan Artan Kanbir'i düzenledikleri bir konferans ile bir araya getirdi. Sayın Ahmet Parla Birleşmiş Millletler'in yapısı, işleyişi, amaçları ve çalışmalarını hakkında bilgi verirken; Sayın Nilhan Artan, uluslararası boyutta hukukçu olabilmenin ve uluslararası alanda kariyer yapabilmenin yollarını, faydalarını ve zorluklarını anlatarak öğrencilere ışık tuttu. Etkinlik, üniversitemiz dışında da birçok öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Konferans; Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Sever'in açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından  Av. Nilhan Artan Kanbir kendi kariyerinden de örnekler vererek uluslararası arenada hukukçu olmayı artıları ve eksileri ile öğrencilerle paylaştı. Uluslararası tahkim ve arabuluculuk hakkında bilgiler aktardı ve katılımcıların sorularını yanıtladı. İkinci oturumda ise BM Enformasyon Müdürü Ahmet Parla, Birleşmiş Milletler'in yapısını ve hedeflerini ayrıntılı biçimde yansıtan konuşması ve sunumu ile katılımcıları bilgilendirdi. Sayın PARLA'ya ve Sayın KANBİR'e topluluk yönetim kurulu üyelerimiz tarafından plaketleri takdim edildi. Genç Hukukçular Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özgün Baykal'ın yaptığı kapanış konuşmasının ardından konferans sona erdi.