Fat Chef 6 Liseler Arası Yemek Yarışması Kazananları Belli Oldu

 

Üniversitemiz Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı kapsamında bu yıl altıncısı düzenlenen Liselerarası Yemek Yarışması “FAT CHEF 6” 21 Nisan 2017’de, 18 lisenin katılımıyla gerçekleştirildi.  Her yıl turizm haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen FAT CHEF 6’nın bu yıl yarışma konusu “Geleneksel Türk Mutfağı” idi. Her lisenin üç öğrenciden oluşan takımıyla katıldığı FAT CHEF 6 Yarışmasında yer alan liseli genç şef adayları, heyecanla yaptıkları birbirinden özel yemekleri yiyecek içecek sektörünün önemli isimlerinden oluşan jüriye sundular. Yemekler; sunum, yaratıcılık, lezzet, kullanılan süre, mutfak düzeni ve hijyen kriterleri baz alınarak değerlendirildi.

Jürinin değerlendirmesi sonrasında  ilk üçe giren liseler şöyle:

 

1. ATATÜRK ANADOLU LİSESİ

   Yemek Adı: Sandalda Et

2. TED ANKARA KOLEJİ

   Yemek Adı:  Mevra

3. ÖZEL SEVGİ ANADOLU LİSESİ

   Yemek Adı: Gökkuşağı

 

Panayır havasında, coşkuyla geçen yarışmanın organizasyonunda Ankara İL TURİZM MÜDÜRÜ, ATILIM VAKFI AZN İKTİSADİ İŞLETMESİ, ATILIM MEZUNLAR DERNEĞİ, TAFED ( Türkiye Aşçılar Federasyonu) , BAŞADDER ( Başkent Aşçılar Derneği), İNOKSAN, MUTFAK MAGAZİN DERGİSİ yer aldılar.

 

Yarışmanın Jüri Üyeleri:

* Prof.Dr.Ayhan Tan (Atılım Üniversitesi)

*Özgür Aksuna ( Türkiyeyi Uyandıran Adam, Max FM)

* Mine Ataman (Ekmeğe Fısıldayan Kadın)

* Cüneyt Asan ( Günaydın Restoranlar Grubu Kurucu Ortağı)

* Zeki Açıköz ( Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı)

* Zeynep Kakınç ( Mutfak Dostları Derneği Başkanı)

* Adnan Şahin ( Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı)

* Eyüp Kemal Sevinç ( Executive Chef)

* Hazer Amani ( Executive Chef) 

 

Kazanan okul ve öğrencileri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.