Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz Türkiye Tasarım Haftasında Yer Alacak
24.10.2017

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz, Türkiye Tasarım Haftası kapsamında 8-12 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında bir stant açarak öğrenci projelerinden bir seçki sunacaklar. Bölüm öğrencileri ayrıca hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde yer alacaklar.

Tasarım ile tüm endüstrileri buluşturmak amacı ile yola çıkan Türkiye Tasarım Haftası, tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, tasarım kültürü oluşturmak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlayarak gerek ekonomimize gerekse medeniyetimize sağlanabilecek katkının potansiyelini vurgulamak üzere önemli bir platform oluşturuyor.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ne ise bu yıl Atılım Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Bülent Ünal, öğrencilerden Nirvan Arda Özsuca Spor, Hobi, Oyun, Çocuk Ürünleri ve Moda Aksesuarları kategorisinde Kavramsal Tasarım projeleri ile katılımda bulunarak ödüle aday oldu projelerini sergileme hakkı kazandılar. Ayrıca bölüm Öğretim Görevlisi Ayça Kınık Ulaşım Araçları ve Aksesuarları kategorisinde, Ayşegül Vural ise Ambalaj ve Hızlı Tüketim Ürünleri kategorisinde Uluslararası Jüride görev alacaklar.

T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliğinde 2008 yılından bu yana, Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeterek ihracatta ve ulusal pazarda, tasarım ile katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran ürünlere iyi tasarım ödülü kazandıran Design Turkey Endüstriyel Ödülleri’nin Ödül Töreni “Türkiye Tasarım Haftası” ile eş zamanlı düzenlenecek, ödüle aday tüm ürünler ve kavramsal projeler Design Turkey için ayrılan özel alanda sergilenecek.

Türkiye’den ve dünyadan tanınmış tasarımcılar konferans, panel ve atölye programları gerçekleştirirken, tasarımcıların, yerli ve yabancı tasarım ofislerinin, sanatçıların, üniversitelerin, tasarım okullarının, tasarım platformlarının sergileri ve Türkiye Tasarım Haftası’na özel hazırlanmış enstalasyonları etkinlikte yer alacak.