Eğlenceli Bilim Merkezinin Bu Haftaki Konuğu TEK İncek İlkokulu ve Ortaokulu Oldu
07.01.2018

Üniversitemizin toplum ve bilim hizmetlerinin yürütüldüğü Eğlenceli Bilim Merkezinin faaliyet alanları içinde bulunan Gönüllü Eğitim Çalışmaları kapsamında bu hafta, TEK İncek İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini ağırladık. 25 Aralık 2017 tarihinde başlayan, toplam 85 öğrencinin katılım gösterdiği gönüllü eğitim çalışmasında, öğrencilerle birlikte verimli ve keyifli saatler geçirdik. 

Hacettepe Fizik Öğretmenliği Bölümünde yüksek lisans çalışması yapan Sümeyra Üner ve ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde yüksek lisans çalışması yapan Hakan Gürkanlı'nın yürüttüğü etkinliklerde, öğrenciler ayna oyunlarına yoğun ilgi gösterdiler. "Kaleydeskop", "ipten aşağı inen örümcek" ve çeşitli süsleme çalışmalarının yapıldığı etkinlerde, öğrenciler bir yandan eğlenirken, bir yandan yeni bilgiler öğrendiler.  Bunların yanı sıra, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Baran Uslu ile yürüttüğümüz Elektrik Atölyesinde, katılımcılarımızla birlikte "ışıklı tablo" yaptık. Öğrenciler, hafta boyunca süren etkinliklerle, dünyayı bilimin ışığıyla yeniden keşfetme olanağı buldular.

Eğlenceli Bilim Merkezi olarak, Üniversitemizin yakınlarındaki bütün çocuklara ulaşarak merkezimizden faydalanmalarını sağlamayı diliyoruz.