İstanbul EDUCATÜRK Eğitim Fuarı
27.01.2009

Boyut Fuarcılık tarafından düzenlenen Educatürk Eğitim Fuarı 19-22 Şubat tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.
Üç gün süresince 75.000 üzerinde öğrenci, rehber öğretmen ve velinin ziyaretci olduğu fuara Yurt içi ve yurt dışından 50 ye yakın üniversite ve çok sayıda ortaöğretim kurumu katıldı.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin üniversiteler hakında bilgi edinme imkanı buldukları fuarda Atılım Üniversitesi standıda öğrenci öğretmen ve velilerin uğrak noktası oldu. Stantda sergilenen eğlenceli bilim deneyleri vemekanik bulmaca oyunları ile oynayan öğrencilere aynı zamanda üniversitemiz fakülte ve bölümleri hakkında bilgiler verildi.

Fuar programı çerçevesinde yapılan,  kurumlarda verilen konferanslarda yaklaşık 500 öğrenci ve rehber öğretmene ulaşıldı. Prof. Dr. İsmail Bircan tarafından Özel Terakki Vakfı Anadolu Lisesi ve Bilgi Koleji’nde verilen konferanslarda öğrencilere yönelik  “Dünyada ve Türkiye’de Gelişmeler Yeni Meslekler  ve İstihdam”  konulu konferans gerçekleştirildi

Yard. Doç. Dr. Besim Baranoğlu tarafından İstanbul Anadolu Fen Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Nişantaşı Anadolu Lisesi  ve Akasya Kolejinde gerçekleştirilen “Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar” konulu konferansta  ise öğrencilere mühendislik alanları ve istihdam alanları konularında bilgi verildi.