Doğru Tercihle Doğru Meslek İçin Bizi Seçtiler Üniversite Adayları ve Aileleri 7 Gün Boyunca Ücretsiz Rehberlik Hizmetinden Faydalandılar
13.08.2010

Hayatlarının önemli kararlarından biri olan meslek seçiminde üniversite sınavına hazırlanan gençleri ve en az onlar kadar sıkıntılı bir süreç yaşayan aileleri “Tercih Dönemi”nde üniversitemizde konuk ettik. Tüm öğretim elemanları, desteklerini esirgemeyen öğrenciler, uzman rehberler ve halkla ilişkiler uzmanları, adaylar ve yakınlarıyla onların hedeflerini ve tercihlerini enine boyuna masaya yatırdı.     
Atılım Üniversitesi, 2009-2010 Akademik yılı başından itibaren başlattığı altyapı çalışmalarıyla, üniversite adaylarına ve ailelerine yeni kayıt dönemine dek sürecek projelerde psikolojik ihtiyaçlaçları da gözeterek, Türkiye’nin her yerinden gelen adayları “Mesleğimi Seçiyorum” Atölye Çalışmaları ve “Bugün Atılımlıyım” projeleriyle doğru bilgilendirme sürecini başlatmıştı.

LYS sonuçlarının açıklanmasının öncesinde tercih dönemi süresince yeni adayları en doğru şekilde bilgilendirmek adına,  Atılım Üniversitesi Öğretim Elemanları da dahil tüm mensupları, desteklerini esirgemeyen öğrencilerimiz bilgilendirme toplantılarına katıldı ve bünyemize katılan uzman tercih rehberleri geniş perpektifli bir oryantasyon süreci yaşadı.     

Öğretim yılı başında başlatılan çalışmalara ek olarak tercih döneminde çalışmalar yoğunlaştırıldı ve gençlere yol göstermek için "Tercih Ofisi" de oluşturulan Atılım Üniversitesi’nde profesyonel 10 kişilik ekip ve tüm öğretim elemanları ve gönüllü öğrenciler çalıştı.

Atılım Üniversitesi Kampüsü’nde Tercih Bürosu'nun yanında isteyen adaylar akademik kadro rehberliğinde fakülteleri ve bölümleri de gezerek hayatlarının bu önemli virajında “doğru meslek seçimi” için  “ücretsiz rehberlik hizmeti”nden faydalandılar.

Hafta sonu da dahil profesyonel rehberler eşliğinde verilen danışmanlık hizmeti ile haftanın her günü  09.00-18.00 saatleri arasında puan analizi, başarı sıralaması, meslek tanıtımı, doğru mesleğe uygunluk, sektörlerdeki iş olanakları, yurt dışı programları, çift anadal, yandal, burslar ve kariyer planlaması konularında adaylar ve velileri bilgi edindi.

Üstelik üniversitemizi ziyarete gelemeyen üniversite adaylarına ve ailelerine, Atılım Üniversitesi web sayfasında hazırlanan tercih dönemi hizmetlerine ilişkin telefon ve e-posta ile de tercih hizmeti alabilecekleri imkanlar sağlandı. Yüzyüze iletişime geçemediğimiz adayların ve yakınlarının e-postaları ve telefonları uzman rehberler ve halkla ilişkiler uzmanlarınca cevaplandı.

Tüm adayların arzu ettikleri bölümlere yerleşmelerini diliyor ve onları 31 Ağustos – 7 Eylül 2010 kayıt döneminde Atılım Üniversitesi’ne bekliyoruz.