Doğan Cüceloğlu Sağlıklı İletişimin Yollarını Anlattı
13.01.2010

İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Atılım Üniversitesi İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü’nün düzenlediği bir organizasyonla Atılım Üniversitesi çalışanları ile bir araya geldi.

“Etkili ve Verimli Bir Yaşam İçin İletişim Yolları” konulu bir seminer veren Cüceloğlu ilk olarak kendi özgeçmişini izleyenlerle paylaşarak psikoloji alanını hangi nedenlerle tercih ettiğini anlattı ve bu konuda hizmet vermekten mutlu duyduğunu belirtti.

İnsanların donanımları açısından mükemmel bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Cüceloğlu, “İnsan olmak demek merak etmek demektir” dedi.  İnsanların yapıları gereği yaşamları boyunca belirsizlikten rahatsızlık duyduklarını ve belirli hale getirmek için uğraştıklarını sözlerine ekleyen Cüceloğlu, ilişkiler kurarak merak ettikleri şeylere anlam vermeye çalıştıklarını belirtti.

Yaşamın formülünü;  zeminden bakarak algılamak,  davranışa dönüştürerek sonuçlandırmak olarak ifade eden Cüceloğlu, zeminin algılamayı belirlediğini ve tepkilerin zeminin farkında olunmadan verildiğini ifade etti.

Konuşmasında sosyal hayatta ve aile ilişkilerinde benimsenen iletişim biçimleri ile ilgili örneklerde veren Cüceloğlu, sen, ben ve biz ilişkilerinin “kim güçlü” esasına dayandığını belirtti.

Seminer soru cevap kısmının ardından verilen kokteyl ile sona erdi.