doga ve muhendisligin bulustugu kavsak biyobenzetim
20.07.2010

?

Doğa Ve Mühendisliğin Buluştuğu Kavşak: BİYOBENZETİM

Robotlar Biyobenzetim yöntemiyle yapılıyor

Farklı projelerle dikkatleri çeken Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Biyobenzetim ve Robot üzerine hazırladıkları projeye Tübitak’tan aldıkları destekle imza atacaklar.
Canlı organizmaların neredeyse tümü, içinde yaşadığı ortama benzersiz bir uyum sağlar. Biyobenzetim sürecinde, uzmanlar insanlara yönelik ürünlerde ve teknolojilerde doğal tasarımları örnek alarak doğayı ve mühendisliği buluşturuyor.
Atılım Üniversitesi Mekatronik Bölüm başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Erden tarafından Tübitak’a önerilen “Biyobenzetim Tasarım Metodolojisinin, Tersine Mühendislik ile Biyobenzetim Robot Tasarımı, Denetimi ve Bilişsel Tanıma Üzerinde Geliştirilmesi” başlıklı proje “Tübitak Araştırma Grubu ve Panel Değerlendirmeleri” çerçevesinde kabul edildi.

Tübitak tarafından 243.610-TL ödenek sağlanan proje 24 ay sürecek.