Doç. Dr. Ulvi Keser Üniversitemizi İkinci Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu’nda Temsil Ediyor
20.09.2010

Kıbrıs Türk Kültür Derneği tarafından ilki 2008 yılında Ankara’da düzenlenen Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu kapsamında 21–25 Ekim 2010 tarihinde açılışını KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu ve KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Hasan Bozer’in yapacağı İkinci Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu Seferihisar/İzmir’de düzenlenecektir. Polonya’dan İsviçre’ye dünyanın farklı ülkelerinden 200’ü aşkın akademisyenin 101 bildiriyle iştirak edeceği sempozyum çerçevesinde Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Ulvi Keser Sempozyum Düzenleme Kurulu’nda yer alırken Yrd. Doç. Dr. Bahar Hurmi, Doç. Dr. Mustafa İsmihan, Doç. Dr. Ulvi Keser, Pof. Dr. Sinan Sönmez ve Prof. Dr. Ayhan Tan da Bilim Kurulu’nda görev almışlardır. 9 resim sergisi, 1 fotoğraf sergisi, 1 filateli sergisinin açılacağı, ayrıca “Şairler ve Şiirlerle Kıbrıs Gecesi” de düzenlenecek sempozyum kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Doç.Dr. Ulvi Keser’in de konuşmacı olduğu uluslararası bir panel de yapılacaktır. Sempozyumda İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Ülker Yzb. Cengiz Topel Oturumu’nu yönetirken Doç.Dr. Ulvi Keser de Dr. Fazıl Küçük Açılış Paneli’nde ve Alb. Rıza Vuruşkan oturumunda başkanlık yapacaktır.

Sempozyumda ayrıca aşağıda isimleri verilen Atılım Üniversitesi mensupları da bilimsel bildirilerini sunacaklardır;

I- Doç.Dr. Ulvi Keser, “Uluslararası Müdahaleler Kapsamında Doğu Akdeniz’de Son Gelişmeler ve Kıbrıs Adasının Stratejik Güvenlik Değerlendirmesi”
II- Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencileri Burçin Gülbudak, Yasin Baş ve Merve Sevinç, “Son 60 Yıllık Süreçte Kıbrıs’ta Kırılma Noktaları, Dışişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanları”
III- Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Tez Öğrencisi Halime Nazlı Çağlar, “AB Sürecinde Kıbrıs ve AİHM’de Rumlar tarafından Açılan Toprak ve Tazminat Davaları Üzerine Kesitsel Bir Bakış”