Değerli Hocamız Prof. Dr. Nami ÇAĞAN’ı Kaybettik
19.06.2017

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Maliye ve Orman eski Bakanı Prof. Dr. Nami ÇAĞAN ebediyete intikal etmiştir. Kendisine Tanrıdan rahmet, kederli ailesine ve tüm Atılım Üniversitesi ailesine baş sağlığı dileriz.

Prof. Dr. Nami ÇAĞAN Hakkında (6.02.1947 – 18.06.2017)

Prof. Dr. Nami ÇAĞAN, 1969 ‘da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Maliye Kürsüsünde asistan (1970) oldu. Aynı fakültede vergi hukuku dalında doktorasını tamamladı (1975) ; 1981 yılında doçent unvanını kazandı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine atandı. 1988’de mali hukuk profesörü oldu.

1977-1978 yıllarında Amsterdam Üniversitesinin lisansüstü ‘Avrupa Bütünleşmesi Programına katılan ÇAĞAN, Ankara Üniversitesi’nin Hukuk, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde;  Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulunda ve Adalet Yüksek Okulu ile Kara Harp

Okulunda Kamu Maliyesi, Bütçe Teorileri ve Teknikleri ve Vergi Hukuku dersleri okuttu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Uluslararası Vergilendirme” ve “ Avrupa Topluluğu Bütçesi” derslerini okuttu.

Prof. Dr. Nami ÇAĞAN, 1982-1984 yılları arasında Ankara Üniversitesi Adalet Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı; 1987 - 1997 yılları arasında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Nami ÇAĞAN, 1991, 1995 ve 1999 yıllarında yapılan genel seçimlere katılarak üç dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. Milletvekilliği sırasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunda ve TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulunda üye olarak görev aldı.

Prof. ÇAĞAN 30 Haziran 1997 tarihinde kurulan 55. Koalisyon Hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı; 11 Ocak 1999 tarihinde kurulan 56. hükümette önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, daha sonra Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 28 Mayıs 1999 tarihinde kurulan 57. Koalisyon Hükümetinde Orman Bakanı olarak görev aldı. 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Vergi Hukuku dersi okuttu.

Prof. Dr. Nami ÇAĞAN, 19 Ağustos 2003’de Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Dekanlığına atandı ve 2017 yılına kadar görevini sürdürerek Üniversitemize değerli hizmetlerde bulundu.