Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Onur Kamış RATEM’in (Radyo Televizyon Meslek Birliği) düzenlediği “Aklıma Bir Fikir Geldi” II.İletişim Fikirleri Yarışması’nda Radyo Dalı üçüncülük ödülünü kazandı
06.04.2010

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle İstanbul Kongre ve Sergi Merkezi'nde 2 Nisan akşamı düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış ile RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'un katıldığı törende, sanatçılar, akademisyenler, kamu ve özel kurum yetkilileri, iş dünyası, basın yayın dünyası ve binlerce üniversite öğrencisi "Korsanla Mücadele" için bir araya geldi. Yarışma kapsamında kamuoyunun korsanla mücadele konusunda uyarılmasına ve sektörel bilincin geliştirilmesini desteklemeye yönelik 39 üniversiteden 500'ün üzerinde sosyal sorumluluk iletişim kampanyaları yer aldı. Gazete/Dergi-Radyo ve Televizyon olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirilen eserlerden bu yıl 15'i ödüllendirdi.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 2. sınıf öğrencisi Onur Kamış İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencisi Nuran İpek Çeliker’le birlikte hazırladıkları “Sanat Ormanı”  başlıklı projesiyle  “Korsana hayır deyin, sanat ormanını yok etmeyin!” sloganıyla  Radyo Dalı üçüncülük ödülünü kazandı. Onur Kamış, katıldığımız ilk yarışmada beş yüzün üzerinde proje arasından Atılım Üniversitesi’ne üçüncülük ödülünü getirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
“Aklıma Bir Fikir Geldi" yarışmasının seçici kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda gerçekleşen ödül töreninde RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, korsanla mücadele ve telif haklarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Telif hakları uygulamaları ancak ve ancak toplumsal bilinç ve davranış biçimi gelişiminin sağlanması ile uygulanabilir. Ülkemizin korsanla mücadele konusunda kararlılığı ve bu kararlılığın dayanağı fikri mülkiyet hukuku alanının, AB ve diğer uluslar arası mevzuata uygun olduğu bilinen bir gerçektir. Gerek uluslararası alanda gerekse ulusal düzeyde, korsanla mücadele ve telif hakkının korunması için yasal çerçeve kapsamında çalışmalar üretilmekte, yaptırımlara dayalı uygulamalarla alanla ilgili hakların korunması sağlanmakta ve bireylerin fikri üretim hak ve talepleri desteklenmektedir. Yasalar çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamaların toplumsal anlamda sahiplenilmesi, sürdürülebilir uygulamalar olarak gelişmesi ve telif hakkı bilincinin oluşturulması için siyasi ve kamusal kuruluşlar kadar, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, basın yayın kuruluşları, sanatçılar ve yüksek öğretim dünyasının da çalışmaların içinde bulunması önemli bir gerçeği oluşturmaktadır. İşte bu yarışma bunu amaçlamaktadır" dedi.
Tören sonrası 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek "maNga" sahne aldı.