Sanal Stüdyo Teknolojileri ile Uzaktan Eğitim Türkiye’de ilk kez Atılım’da!
28.02.2014

Atılım Üniversitesi 2014 yılında yaptığı sanal stüdyo teknolojisi yatırımıyla uzaktan eğitim faaliyetlerinde video ders içeriği üretimine başladı. Dünyada uzaktan eğitim sistemlerinde standart olarak kullanılan video ders içerikleri bu sayede Türkiye’de ilk defa Atılım Üniversitesi’nin yenilikçi ve global vizyonuyla öğrencilerine sunulmaya başlandı.

Gerek uzaktan eğitim, gerekse de örgün eğitim programlarımıza devam eden öğrencilerimiz bu sistemle aldıkları derslerin tüm dönemi kapsayan profesyonel stüdyo kayıtlarına, yine Üniversitemizce geliştirilen ve internet üzerinden yayın yapan video platformu üzerinden  7 gün 24 saat ulaşarak derslerini tekrar tekrar izleyebiliyor ve tartışma saatlerinde dersin öğretim elemanı ile birebir soru-cevap yapma imkanı buluyorlar.

Eğitimde reform sayılacak bu uygulamalarla Üniversitemiz, ülkemizin dört bir yanından ve ayrıca uluslararası pek çok öğrenciye, lisans ve yüksek lisans eğitimlerinde internet bağlantısı olan her yerden ulaşabilecekleri video ders malzemesi ve zengin içerikli elektronik ders kitabı sunarak, coğrafi ve sosyal şartlar sebebiyle ortaya çıkan fırsat eşitsizliklerini ortadan kaldırıyor ve teknolojiyi etkin kullanan, ulusal ve evrensel düzeyde donanıma sahip bireyler yetiştiriyor.

Atılım Üniversitesi Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü