Atılım Üniversitesi 3. Mekatronik Mühendisliği Günü
15.06.2009

Özellikle mezunlarına sağladığı istihdam avantajları nedeniyle son yıllarda en çok ilgi gören alanlardan biri olan Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri yıl boyunca yaptıkları projelerini sergiledi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mekatronik Mühendisliği Günü’nde çeşitli derslerde yapılan projeler kapsamında geliştirilen mekatronik sistem ve robotlar sergilenerek, çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Ilk yılından itibaren uygulamalı, proje tabanlı bir eğitim alan Atılım Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri geçtiğimiz yıl Union College Makina Mühendisliği Bölümü ile tasarım konusunda gerçekleştirdikleri proje kapsamında Amerika ve Türkiye’de çalışmalarını sergilemişlerdi.

Bu yıl Atılım Üniversitesi Robot Topluluğu’nun konuğu olarak Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü öğrencilerinin katıldığı etkinliğe Aselsan, TAI, Gate Elektronik gibi kuruluşlardan temsilciler öğrenci projelerini görmek üzere ilgi gösterdi.

Son otuz yıl içinde yaşanan teknolojik gelimeler sonucunda ortaya çıkan; mekanik, elektronik ve bilişim teknolojilerini işlevsel ve fiziksel olarak tümleştiren ürünlerin, akıllı makinaların ve robotların geliştirilmesini ve ürütilmesini sağlayan bir mühendislik dalı olan mekatronik mühendisliği mezunları savunma sanayii, otomotiv başta olmak üzere tasarım ve üretim yapan her tür sanayii kuruluşunda, araştırma merkezleri, AR-GE birimleri ve fabrikalarda çalışabiliyor.