Atılım Üniversitesi ile Corvinus University of Budapest İşbirliği
12.07.2017

26-28 Şubat 2017 tarihleri arasında Corvinus University of Budapest Logistics and Supply Chain Management Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Orsolya Diófási-Kovács ile üniversite eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Mihály Görög, Üniversitemiz Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile işbirliği başlatmak amacıyla Üniversitemizi ziyaret etmiştir.

Bu ziyaret kapsamında, öncelikle üniversiteler arası öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, Erasmus Anlaşması, ortak araştırma, bilimsel toplantı gerçekleştirme konularında planlanan çalışmalar ile ilgili bilgi vermek üzere Corvinus University temsilcileri ile İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ünal ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Prof. Dr.Nevzat Saygılıoğlu,  Mütevelli Heyeti Başkanımız Yalçın Zaim ve daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ'u makamlarında ziyaret etmişlerdir.

27 Şubat 2017 saat 13:30’da  Seyhan Cengiz Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Mihály Görög öğrencilerimize “The Multifaceted Charasterictic of Project Management” adlı bir seminer vermiştir.

İşbirliği kapsamında planlanan ziyaretlerin ikinci ayağı, 9-11 Mayıs 2017 tarihleri arasında İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ünal, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümünden 3 öğretim elemanımız ile Bölümden 17 öğrencimizin Macaristan Budapeşte’ye ziyaretleri ile gerçekleşmiştir. Bu ziyaretler kapsamında aşağıdaki program gerçekleştirilmiştir:

9 Mayıs 2017 Salı

10:00-12:00 BILK Rail Cargo şirketi ziyareti

13:30-15:00 Transemex Kft.şirketi ziyareti

15:30- 17:00 EKOL şirketi ziyareti

19:30- Macaristan Büyükelçimiz Sayın Şakir FAKILI, heyetimizden Üniversitemiz öğretim üyelerini, Corvinus Üniversitesi’nden öğretim üyelerini, ilgili işadamlarını, KKTC Macaristan temsilcilerini ikametgahında verilen akşam yemeğinde ağırlamıştır.

10 Mayıs 2017 Çarşamba

MINI-CONFERENCE - FROM THE HEART OF EUROPE TO THE HEART OF TURKEY: LOGISTICS

Moderator of the conference: Prof. Dr. Mihály Görög

The language of the conference is English.

10:00-10:40 Opening Presentations

• Head of the Department of Logistics and Supply Chain Management Department, Corvinus University of Budapest – Prof. Dr. Krisztina Demeter (’10)

• Head of the Department of International Trade and Logistics of Management Faculty of Atılım University - Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu (’10)

• The Chairman of the Hungarian-Turkish Business Council : Suat Karakuş (’10)