Atılım Üniversitesi, Gürçağ Koleji’ndeydi
22.12.2010

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü’nün 21 Aralık 2010 Salı günü, Gürçağ Koleji’nde düzenlediği Prof. Dr. Ufuk Şakul’un “Korteksin Kullanım Kılavuzu” konulu  eğitim etkiliğine 250 öğrenci katıldı.

İnsan beyni yaratılış itibarıyla bir öğrenme programıyla yüklü olarak gelmektedir. Günümüzde marketimizden aldığımız hazır çorbanın bile kullanım kılavuzu varken, vücudumuzdaki bu muhteşem mucizeye ait çok az bilgimiz bulunmakta ve maalesef bir kullanım kılavuzu bulunmamaktadır. Zaman geçtikçe öğrenilen bilgi ve becerilerin modası geçmekte ve kullanılmaz hale gelmektedir. Modası geçmeyen ve hayat boyunca ihtiyaç duyduğumuz ise “öğrenmenin öğretilmesidir”. Bu gizemli organımızın kullanım kılavuzunu oluşturmak için sürekli ve yoğun bir çalışma içerisinde olan Nöroanatomist Prof. Dr. Ufuk Şakul, insanı yeryüzündeki canlılardan ayıran eşsiz düşünme ve muhakeme yeteneği ile insanın bu eşsiz özelliğini sağlayan yapı diğer canlılardan çok daha gelişmiş olan beynimizin korteks bölümü’ne dair bilgileri Gürçağ Koleji öğrencileriyle paylaşarak, öğrenmeyi hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın yollarını anlattı.