Atılım Üniversitesi “Girişimcinin Atılımı"nda İlk Mezunlarını Verdi.
22.10.2014

2013 yılında Tübitak TEYDEB tarafından üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik eğitimi verilmesini başlatmak üzere açılan çağrı programına toplam 14 üniversitenin projeleri kabul edildi. Atılım Üniversitesinden de Girişimcinin Atılımı Projesi %100 hibe desteği almaya hak kazandı.

Toplam 4 aylık bir eğitim olan "Girişimcinin Atılımı"’nda Girişimciliğin Temelleri, Etkili Sunum, Etkili Müzakere, İş Modelleme, Proje Önerisi Hazırlama ve uygulama,Yönetim Becerileri Liderlik ve Karar Alma Teknikleri,Finansal Kaynaklara Erişim ve Yatırımcı ilişkileri Yönetimi, Strateji,Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi dersleri modüller halinde verildi. 12 mezun verilen ilk dönem programının sonunda  katılımcılar Atılım KOSGEB-TEKMER, TEB Girişimevi, Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi, IBM Girişimevi  uzmanlarından oluşan bir jüri karşısında iş fikirlerini sundular. Jüri, potansiyel  girişimcilerimizi başarılı bulduğunu belirtti.

Mezunlarımızdan ve potansiyel işlerinden bahsetmek gerekirse Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu, Arş. Gör. Ayça Göçmen, Mustafa Gücenmez ve İhsan Doğaç Usta’dan oluşan mezun takımlarımızdan biri, çok yüksek ücretli olduğu için çoğu KOBİ’nin satın alamadığı bazı mühendislik programlarına cloud üzerinden  ucuz erişim sağlıyorlar. CalCloud adı verdikleri bu proje ile takımımız Tübitak’ın Teknogirişim Sermaye Desteği’ne başvurmaya hazırlanmakta.

Mustafa Gücenmez’in  Atılım Üniversitesi bünyesinde kurulan ÖnKuluçka Merkezi’nde başlattığı bir başka proje ise bir sosyal girişimcilik projesi. Bu proje kapsamında Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin piyasada talep görecek projelerde çalışmak üzere gruplar halinde eğitime alınması ve disiplinli bir şekilde baştan sona proje çıkarmaları amaçlanıyor. Hedef ise öğrencilerin mezun olmadan proje tecrübeleri kazanmaları ve ‘işi’ iş yaparken öğrenmelerini sağlamak.

Müzeyyen Karagöz  Daikin firması  tarafından başlatılan Sakura projesinde Türkiye çapında 350 başvurudan 14 girişimci arasına girdi. KOSGEB KALDER tarafından verilecek sermaye ve Daikin’in desteği ile kendi klima distribütörlüğünü kuracak.

Eray Okkalı ve Uğur Sezgin’den oluşan ERA TELEMETRİ  takımı ise kendi geliştirdiği sıcaklık, nem takip sistemini JERA Elektronik ortaklığı ile Ankara genelinde ecza depolarına ve son kullanıcı olarak da eczanlere dağıtmaya başladı. Bir ay içinde 45 adet ürün satıldı.

Öğrencilerimizin başarılı çalışmaları ve gelecek vaat eden girişimci fikirleri Atılım Üniversitesi tarafından ilgiyle takip edildi ve bu projelerde başarı gösteren öğrencilere 21 Ekim 2014 Salı günü gerçekleştirilen; Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve öğretim elemanlarının da katıldığı bir toplantıyla Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından sertifikaları takdim edildi.

Atılım Üniversitesi Girişimcinin Atılımı projesi üç akademik dönem daha verilmeye devam edilecek.