atilim universitesi antakya ve mersinde
17.03.2009

Üniversitemiz tarafından Antakya Dedeman Otel’de düzenlenen konferans programı ile ÖSS’ye hazırlanan gençlere rehberlik eden hocalar ve hayatlarındaki en önemli kararlardan birini almaya hazırlanan adaylar bir araya getirildi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan  ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Akman tarafından gerçekleştirilen konferans programında özellikle gelecek yıllarda ülkemizde ve dünyada istihdam açısından avantaj sağlayacak meslek dalları ele alındı.

Konferansta;  adı yeni duyulmaya başlanan veya tam olarak içeriği anlaşılmayan meslek  alanları başta olmak üzere, benzerlik göstermesine karşın eğitimi ve çalışma alanları konusunda farklılıklar içeren çeşitli meslekler üzerinde duruldu.

Prof. Dr. İsmail Bircan tarafından sunulan “Dünyada ve Türkiye’de Gelişmeler, Yeni Meslekler ve İstihdam” konulu ilk oturumda, başta  sosyal bilimler alanları olmak üzere yeni meslek alanları konusunda değişen trendler  ele alındı.

İkinci oturumda Prof. Dr. İbrahim Akman tarafından “Bilişim Sektörü Meslekleri ve Eğitimleri” anlatıldı. Dünyada bilişim sektöründeki istihdam açığı başta olmak üzere, bilişim denilince akla gelen ilk üç bölüm;  bilgisayar, yazılım ve bilişim sistemleri mühendislikleri bölümlerinde okutulan müfredat, alanlar arasındaki  farklar, çalışma koşulları ve dünyada bilişim sektöründe baş gösteren nitelikli eleman ihtiyacına ilişkin sayısal veriler sunuldu.

Aynı gün Samandağı Yüksel Acun Anadolu Lisesi mezunu olan Matematik Bölümü öğrencimiz Ekrem Emir’in de katıldığı ve  Üretim Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu tarafından sunulan “Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar” konulu konferans Antakya Samandağı Yüksel Acun Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Mersin’de Toros Rotary Kulübü tarafından Yenişehir Fuar Merkezi’nde 12 – 14 Mart 2009 tarihlerinde düzenlenen Mersin Uluslararası Yüksek Öğretim Tanıtım Günleri kapsamında 13 Mart 2009 Cuma günü Mersin’li üniversite adayları, öğretmen ve veliler için konferans programları yinelendi.

13 Mart 2009’da “Bilişim Sektörü Meslekleri ve Eğitimleri” konulu konferans 11:00’de,  “Dünyada ve Türkiye’de Gelişmeler, Yeni Meslekler ve İstihdam” konulu konferans ise saat 14:00’de Yenişehir Fuar Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Mersin Kanal 33’te yapılan canlı yayınlanan ve Prof. Dr. İsmail Bircan ile Prof. Dr. İbrahim Akman’ın katıldığı programda ÖSS’ye hazırlanan üniversite adaylarının meslek seçiminde dikkat etmeleri gereken noktalar üzerinde duruldu.

Fuar süresince ayrıca Üretim Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu tarafından Özel Toros Fen Lisesi, Mersin Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Türkmen Koleji Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nde  “Mühendislikte Yeni Yaklaşımlar” konulu konferanslar sunuldu.