Atılım Üniversitesi, VI. Uluslararası Ambalaj Kongresi ve  16. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuari’na Katıldı
06.10.2010

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Pınar Bingöl, Grafik Tasarım Bölümü son sınıf  öğrencilerini temsilen  Deniz Doğan, Burçin Ertekin “Ambalaj Grafiği Tasarımı Dersi’nin Öğrenci Yorumuyla Bir Uygulama Yöntemi“ başlıklı poster-bildiri sunum ile, Ahmet Akgöl, Yusuf Emre Doğan ise Ambalaj Grafiği ve Endüstri Grafiği derslerinde  sınıfın yapmış olduğu  uygulamaların, poster–bildiri sunumların görsel malzemesi olarak sergilenmesini organize etmek üzere, 16-18 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde düzenlenen VI. ULUSLARARASI AMBALAJ KONGRESİ’ne resmi davetli ve görevli olarak katıldı.

Öğrencilere ve  çalışmalarına  ek olarak  söz konusu derslerin eğitim-öğretim  sorumlusu Öğr. Gör. Pınar Bingöl, aynı kongrede “Ambalaj Grafiği Tasarımı Dersi Uygulamalarının Yeniden Yapılandırılması” başlıklı  poster-bildirisini sundu.

Atılım Üniversitesi adına  Kariyer Planlama Koordinatörü Simge Atamer, 16. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi  Fuarı’nda sektörün önde gelen Ulusal ve Uluslararası kuruluşlarının  yetkilileriyle  görüşerek, birçok kuruluştan ortak proje ve etkinlik yapılabileceğinin olanaklı olduğu bilgisini  edindi.  Bu görüşmeler sonucunda Uluslararası kongrenin Anadolu ayağının Atılım Üniversitesi ve Ambalajcılar Derneği işbirliğinde Ankara’da gerçekleştirilmesine ve Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü tasarım yarışması yapılmasına yönelik çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Üçüncü ve daha üst  sınıflarda okuyan öğrencilerin özellikle   sektörel  eğitimi  son derece  önemli olduğundan alana yönelik  büyük ve orta  ölçekli  firmalarla yapılacak işbirliği ve anlaşmalar  çerçevesinde öğrencilerin  üst sınıflarda ilgili ders ve seminerlerini  mutlaka firmalarda  uygulamalı olarak  yapmalarının sağlanması entelektüel bilgi birikimini fakültelerde  alan  öğrencilerin,  bu birikimlerini piyasa koşullarının  pratikliği ve  gerçekliği ile  birleştirmesi ve eğitimlerini kısa zamanda  yaşama atılma konusunda daha tasarruflu sürdürülebilmeleleri de kongrede yer alan konular arasındaydı.

Kongrede; Atılım Üniversitesi’nin yapacağı  tasarım ve endüstri  alanlarındaki bilimsel ve uygulamalı  etkinliklerde ve taleplerinde  İzmir ve bölgesindeki sanayi  ve tasarım sektörü  kuruluşları  ile koordinasyonun, iletişimin ve her türlü işbirliğinin sağlanması, Ambalaj ve Endüstri Tasarımı  alanlarında Ege Üniversitesiyle ve Kimya Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile çeşitli öğrenci çalıştaylarının düzenlenmesi için  ortak projelerin  geliştirilmesi, Atılım Üniversitesi’yle  endüstriyel, teknik ve tasarım alanlarında  ulusal ve uluslar arası  sergi, yarışma, kongre,konferans v.b etkinliklerde ve  Üniversite’nin talepleri doğrultusunda  eğitimin kalitesini geliştirici tüm faaliyetlerde işbirliğinin yapılması gibi konularda görüş bildirildi.    

Atılım Üniversitesi IV.Sınıf Grafik Tasarım Bölümü Öğrencileri; Doğa Uslu, Gül Akın, Zeliha Deniz, Murat Sivri, Hande Erbora da Sergi ve Kongreye katılan diğer öğrencilerdi.